Τα έσοδα της Αιγύπτου από τη Διώρυγα του Σουέζ έφτασαν το ιστορικό υψηλό των 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος έως τις 30 Ιουνίου, αυξημένα κατά 20,7% από το προηγούμενο έτος, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Διώρυγας, Οσάμα Ραμπέα.

Η αρχή που ελέγχει τη Διώρυγα απέδωσε την άνοδο στην αύξηση του αριθμού των πλοίων και των φορτίων, με τα συνολικά φορτία να καταγράφουν επίσης το επίπεδο ρεκόρ των 1,32 εκατομμυρίων τόνων, σημειώνοντας αύξηση 10,9% από το 2020/21. Ο αριθμός των πλοίων που διέρχονται από το κανάλι αυξήθηκε κατά 15,7% σε 22.032.

Διαβάστε επίσης – Διώρυγα του Σουέζ: Μηνιαία έσοδα ρεκόρ όλων των εποχών τον Απρίλιο

Ο ταχύτερος δρόμος μεταξύ Ευρώπης και Ασίας

Το κανάλι είναι η ταχύτερη ναυτιλιακή διαδρομή μεταξύ Ευρώπης και Ασίας και μία από τις κύριες πηγές ξένου νομίσματος της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Μια επέκταση του καναλιού το 2015 οδήγησε σε περιορισμένη αύξηση των εσόδων και μια περαιτέρω επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023.

Η δεύτερη επέκταση ανακοινώθηκε μετά την προσάραξη του φορτηγού πλοίου Ever Given στο κανάλι για έξι ημέρες τον Μάρτιο του περασμένου έτους, διακόπτοντας το παγκόσμιο εμπόριο.

Διαβάστε επίσης- Ever Given: Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες – Οι παρενέργειες στο παγκόσμιο εμπόριο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία