«Αντιθέσεις, μεταμορφώσεις επιτεύγματα σε έναν κόσμο που αλλάζει» έχει τίτλο η 26η συνάντηση στρογγυλής τραπέζης του Economist που ξεκινάει την Τρίτη στο Λαγονήσι. Με κεντρικό θέμα τις γεωπολιτικές αλλαγές που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η νέα διαίρεση της Ευρώπης, που αναμένεται να εγκαινιάσει μία ασταθή παγκόσμια τάξη πραγμάτων ενώ η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, καθώς και οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Και ενώ η σημασία των Δυτικών Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου ενισχύεται επηρεάζοντας τη στρατηγική των κυβερνήσεων όχι μόνο της περιοχής αλλά και ευρύτερα.

Διαβάστε επίσης: Economist: Αντιθέσεις, μετασχηματισμοί και επιτεύγματα σε έναν κόσμο που αλλάζει

Στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist καλεσμένος να τοποθετηθεί επί του ζητήματος των προκλήσεων, προβλέψιμων και μη, στα σταυροδρόμια Ανατολής και Δύσης, από την πλευρά των επιχειρηματιών, είναι ο πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp, Ευάγγελος Μαρινάκης. Μαζί του ο Μάικ Πομπέο, πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners, Αγγελική Φράγκου .

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Ντάνιελ Φράνκλιν executive and diplomatic editor του Economist.

Στα ζητήματα που θα κληθούν να απαντήσουν οι ομιλητές είναι η πολιτική των ΗΠΑ στην νοτιανατολική Ευρώπη και πέρα από αυτή, το μέλλον των σχέσεων Ευρώπης – ΗΠΑ καθώς και το αν θα έπρεπε να επανεξετασθεί το ζήτημα του αγωγού East Med.

Δείτε live τις ομιλίες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία