Η SAS, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των analytics, ανακοίνωσε την εξαγορά της Kamakura Corporation με έδρα τη Χονολουλού.

Η Kamakura παρέχει εξειδικευμένο λογισμικό, δεδομένα και συμβουλευτικές υπηρεσίες που βοηθούν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο κλάδο – τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συνταξιοδοτικά ταμεία και άλλους – να διαχειρίζονται τους διάφορους χρηματοοικονομικούς κινδύνους.

Ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κινδύνων

«Η εξαγορά αυτή αποτελεί τη συνέχεια των μεγάλων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη στην cloud-ready πλατφόρμα και τις ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης κινδύνων της SAS,» δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SAS, Jim Goodnight. «Σηματοδοτεί την πρόθεσή μας να προσφέρουμε ρηξικέλευθες λύσεις διαχείρισης κινδύνου για την επίλυση των πιο πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Ο συνδυασμός της τεχνολογίας της SAS με την ανάλυση κινδύνων και τα πιστωτικά μοντέλα της Kamakura, θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τους οργανισμούς».

Διαβάστε ακόμα: Πως μπορείτε να εκτιμήσετε τον κίνδυνο στις επενδύσεις 

Με την εξαγορά της Kamakura, η SAS θέλει να προσφέρει μια σουίτα ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης κινδύνου, ιδίως όσον αφορά τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων (ALM: Αsset Liability Management), και να εξυπηρετήσει διαφορετικούς οργανισμούς του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ποια είναι η Kamakura

Η Kamakura για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ειδικεύεται στο λογισμικό και τα δεδομένα διαχείρισης κινδύνων για τον τραπεζικό και τον ασφαλιστικό τομέα, τα οποία σήμερα παρέχονται μέσω δύο υπηρεσιών:

• Kamakura Risk Manager (KRM). Το KRM είναι ένα από τα πιο προηγμένα, πλήρως ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης κινδύνων για ALM στην αγορά. Το λογισμικό προσφέρει αποτίμηση σε επίπεδο συναλλαγής, προσομοίωση, stress testing και ανάλυση ταμειακών ροών.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι τα επαγγέλματα του μέλλοντος

• Kamakura Risk Information Services (KRIS). Αυτό το cloud-based software as a service (SaaS) πρόγραμμα αποτελεί μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει δεδομένα και analytics πιστωτικού κινδύνου, τα οποία βοηθούν τις εταιρείες και τις χώρες να προβλέπουν τα πιστωτικά περιθώρια και να υπολογίζουν τις πιθανότητες βάσει ιδιόκτητων μοντέλων.
Με την εξαγορά όλες αυτές οι δυνατότητες, τα στελέχη, η ηγετική ομάδα, οι υπάλληλοι και οι εργολάβοι της Kamakura εντάσσονται πλέον στο δυναμικό της SAS, η οποία συγκεντρώνει πλέον μια εξειδικευμένη ομάδα με σημαντική τεχνογνωσία διαχείρισηςκινδύνου, που υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν χρόνια για να δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή