Η SAS επενδύει σε μια ισχυρή πλατφόρμα cloud analytics και Τεχνητής Νοημοσύνης, με cloud-first λύσεις για τους συνεργάτες της. Αυτή η cloud-first προσέγγιση της SAS, διευκολύνει σημαντικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών.

Παρά την πίεση και την αβεβαιότητα της πανδημίας, τα παγκόσμια έσοδα της SAS από το cloud σημείωσαν αύξηση κατά 19% το 2021, με τη δυναμική της SAS στο cloud να ενισχύεται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, η SAS αναπτύσσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της με λύσεις που υποστηρίζουν τις βιοεπιστήμες, την ενέργεια και το martech.

Το μέλλον του cloud

Σύμφωνα με την McKinsey & Company, το 70% των εταιρειών που χρησιμοποιούν cloud τεχνολογίες σκοπεύουν να αυξήσουν το cloud budget τους. Η αγορά του δημόσιου υπολογιστικού cloud προβλέπεται να ανέλθει στα 800 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, με εφαρμογή σε όλους τους κλάδους – λιανικό εμπόριο, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τηλεπικοινωνίες, εκπαίδευση, τράπεζες, ασφαλιστικές υπηρεσίες και άλλα.

Τι βρίσκεται πίσω από αυτή την επένδυση; Η νέα μελέτη Total Economic Impact που διεξήχθη από την Forrester Consulting, έδειξε ότι οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το SAS Viya on Microsoft Azure δύναται να σημειώσουν σημαντικές αποδόσεις σε μόλις 14 μήνες χρήσης της πλατφόρμας – μάλιστα μια εταιρεία υπερτριπλασίασε την απόδοση της επένδυσής της μέσα σε τρία χρόνια.

Το ταξίδι προς το cloud

Η στροφή της SAS στο cloud-first χαρτοφυλάκιο δεν συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη. Αξιοποιώντας την εμπειρία και γνώση δεκαετιών για τη μετάβαση στη νέα εποχή, το πρώτο βήμα ήταν η ανάπτυξη του SAS Viya σε μια cloud-first πλατφόρμα analytics. Το εγχείρημα αυτό συμβάδιζε με τις συνεχιζόμενες επενδύσεις σε στρατηγικές συνεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του Microsoft Azure, ενώ πρόσφατα, η SAS ένωσε τις δυνάμεις της με την ς Cosmo Tech, για να ενισχύσει τις δυνατότητες προσομοίωσης digital twin.

«Μεταμορφώσαμε το χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο πλέον είναι cloud-native και cloud-portable, ώστε οι πελάτες να μπορούν να επιταχύνουν τη μετάβασή τους στο cloud και να επεκτείνουν τη χρήση των analytics, της μηχανικής μάθησης και της Τεχνητής Νοημοσύνης,» δήλωσε ο Bryan Harris, Executive Vice President και Chief Technology Officer της SAS. «Εντέλει, θέλουμε η πλατφόρμα μας και οι λύσεις μας να αποτελούν βασικό κομμάτι της καινοτομίας analytics κάθε πελάτη.»

Επειδή η SAS είναι ταυτόχρονα και cloud-first και cloud-agnostic, η βοήθεια προς τους πελάτες για τη διαχείριση της πολυπλοκότητας που προκύπτει από την εντατική ανάλυση δεδομένων στο cloud είναι δεύτερη φύση της. «Οι πελάτες μας δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την πολυπλοκότητα των δεδομένων ή τις λεπτομέρειες που αφορούν τα analytic workloads στο cloud, επειδή η SAS τους παρέχει την τεχνογνωσία που χρειάζονται,» δήλωσε ο Jay Upchurch, Executive Vice President και Chief Information Officer – ο οποίος ηγείται επίσης του τμήματος cloud της SAS. «Τα analytics της SAS στο cloud προσφέρουν στους πελάτες μας ένα σαφές πλεονέκτημα, είτε χρησιμοποιούν το SAS Viya, είτε κάποια άλλη λύση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις