Mε δύο ακόμη υπουργούς να δηλώνουν ότι παραιτούνται από την κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον συνεχίζεται το τσουνάμι αποχωρήσεων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που επιταχύνουν τις εξελίξεις στη Μ. Βρετανία.

Διαβάστε επίσης: Game over για τον Μπόρις Τζόνσον – Αλλά η Βρετανία έχει πιο σοβαρά προβλήματα

Έτσι, μετά από τους υπουργούς Οικονομικών και Υγείας και τον αντιπρόεδρο των Συντηρητικών, σήμερα Τετάρτη την πόρτα της εξόδου άνοιξαν η υφυπουργός Δικαιοσύνης Βικτόρια Άτκινς και ο υπουργός αρμόδιος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες Τζον Γκλεν.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

“Αξίες όπως η ακεραιότητα, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και ο επαγγελματισμός θα πρέπει να ενδιαφέρουν όλους μας. Παρακολούθησα με αυξανόμενη ανησυχία αυτές τις αξίες να καταρρέουν υπό την ηγεσία σας”, είπε η Άτκινς απευθυνόμενη στον βρετανό πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ και ο υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από το υπουργικό συμβούλιο της βρετανικής κυβέρνησης χθες βράδυ Τρίτης, προβάλλοντας ως βασικό λόγο την έλλειψη εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, για να ακολουθήσει λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος των Τόρις.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση».

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διοικείται «σωστά, με επάρκεια και σοβαρότητα».

«Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι γι’ αυτά τα πρότυπα αξίζει να αγωνιστούμε και γι’ αυτό παραιτούμαι», σημείωσε ο Σουνάκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης