Μια νέα γενιά επενδυτικών έργων δημιουργείται στη χώρα, με τις κατασκευές, την ενέργεια και τις υποδομές, να είναι οι πιο υποσχόμενοι τομείς.

Αυτό σημείωσε η Πηνελόπη Λαζαρίδου, εκτελεστικό μέλος ΔΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Γενική Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μιλώντας στην 26η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist με την ελληνική κυβέρνηση.

Αποθήκευση ενέργειας

Η Πηνελόπη Λαζαρίδου, εκτελεστικό μέλος ΔΣ και γενική διευθύντρια χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στάθηκε στη σημασία του κλάδου των κατασκευών, των υποδομών και της ενέργειας, χαρακτηρίζοντάς τις ως τις πιο πλούσιες και υποσχόμενες οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. «Είναι θελκτικές για τους επενδυτές, βοηθούν τη χώρα να απεξαρτηθεί και επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια» σημείωσε.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Λαζαρίδου σημείωσε πως ο όμιλος επενδύει στην καθαρή ενέργεια, την αποθήκευσή της και τις Παραχωρήσεις και αναφέρθηκε στο project αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία και άλλα αντίστοιχα που σχεδιάζονται. «Επίσης, αναπτύσσουμε την παραχώρηση του αεροδρομίου στο Καστέλι και συμμετέχουμε σε ΣΔΙΤ για τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, όπως και στην αναβάθμιση της Αθηναϊκής Ριβιέρας μέσω του Ολοκληρωμένου Συγκροτήματος με Καζίνο στο Ελληνικό. Ως χώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά τα projects, διότι αυτά θα προσθέσουν αξία στο ΑΕΠ και περισσότερο τεχνογνωσία», πρόσθεσε η κ. Λαζαρίδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Optima Bank: Bonus στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδί
Επιχειρήσεις |

Bonus στους εργαζόμενους που αποκτούν παιδί από την Optima Bank

Η κίνηση της Optima bank, αποτελεί μία αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι νέες οικογένειες και μία πρωτοβουλία ευθύνης απέναντι σε ένα κοινό μας πολυπαραγοντικό εθνικό κοινωνικό πρόβλημα