Μια νέα γενιά επενδυτικών έργων δημιουργείται στη χώρα, με τις κατασκευές, την ενέργεια και τις υποδομές, να είναι οι πιο υποσχόμενοι τομείς.

Αυτό σημείωσε η Πηνελόπη Λαζαρίδου, εκτελεστικό μέλος ΔΣ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Γενική Διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μιλώντας στην 26η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist με την ελληνική κυβέρνηση.

Αποθήκευση ενέργειας

Η Πηνελόπη Λαζαρίδου, εκτελεστικό μέλος ΔΣ και γενική διευθύντρια χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στάθηκε στη σημασία του κλάδου των κατασκευών, των υποδομών και της ενέργειας, χαρακτηρίζοντάς τις ως τις πιο πλούσιες και υποσχόμενες οικονομικές δραστηριότητες στη χώρα. «Είναι θελκτικές για τους επενδυτές, βοηθούν τη χώρα να απεξαρτηθεί και επιταχύνουν τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια» σημείωσε.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Λαζαρίδου σημείωσε πως ο όμιλος επενδύει στην καθαρή ενέργεια, την αποθήκευσή της και τις Παραχωρήσεις και αναφέρθηκε στο project αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία και άλλα αντίστοιχα που σχεδιάζονται. «Επίσης, αναπτύσσουμε την παραχώρηση του αεροδρομίου στο Καστέλι και συμμετέχουμε σε ΣΔΙΤ για τις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, όπως και στην αναβάθμιση της Αθηναϊκής Ριβιέρας μέσω του Ολοκληρωμένου Συγκροτήματος με Καζίνο στο Ελληνικό. Ως χώρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά τα projects, διότι αυτά θα προσθέσουν αξία στο ΑΕΠ και περισσότερο τεχνογνωσία», πρόσθεσε η κ. Λαζαρίδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,

Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση