Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, διευρύνοντας τα κέρδη της αντίδρασης η οποία άρχισε αυτήν την εβδομάδα, στη σκιά όμως αρκετών αβεβαιοτήτων παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,9%, με το κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να κερδίζει 2,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,77% στις 7.163 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,06% στις 12.728 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,35% στις 5.992 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Πρασίνισαν τα ταμπλό

Η εστίαση στην ΕΚΤ

Η εστίαση σήμερα στρέφεται στα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις των κεντρικών τραπεζιτών τόσο στο μέτωπο του πληθωρισμού όσο και σε εκείνο της ύφεσης.

Άλλωστε οι φόβοι της ύφεσης παραμένουν καθώς πολλοί δείκτες εμφανίζουν σημαντική επιβράδυνση. Εάν η ΕΚΤ άρει τη στήριξη της οικονομίας και προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς τη νομισματική της σύσφιξη, θα επηρεαστεί αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα.

Στα μάκρο της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο, καθώς αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση έναντι πρόβλεψης για αύξηση 0,3%. Σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 1,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές