Αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας, πλαφόν στη χονδρική και τη λιανική τιμή του ρεύματος, καθώς και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτατα ευρωπαϊκά όρια εισηγήθηκε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Aρχηγός της Aξιωματικής Aντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι οι τιμές στη χονδρική αγορά του ηλεκτρισμού «εκτοξεύονται ξανά στα επίπεδα των 300 €/MWh, με πολύ πιθανή την προοπτική διατήρησής τους στα επίπεδα αυτά».

Τάχθηκε δε υπέρ παρεμβάσεων που «διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον και την ενεργειακή ασφάλεια», φέρνοντας το παράδειγμα της εθνικοποίησης της Γαλλικής EDF, ως τάση «απολύτως ξένη με πρακτικές όπως της ελληνικής κυβέρνησης, που σε καιρό ενεργειακής κρίσης επέλεξε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στερώντας από το κράτος το βασικό εργαλείο για τη διαχείριση της ενεργειακής κρίσης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Κατά μέτωπο επίθεση σε Μητσοτάκη – Είστε παράγοντας κοινωνικής αστάθειας για τη χώρα

Ο ίδιος επικαλέστηκε την τελευταία έκθεση του ΙΟΒΕ η οποία «προειδοποιεί ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν είναι στέρεοι, οφείλονται κυρίως στην υψηλή κατανάλωση και όχι σε μια πραγματική και βιώσιμη αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου», για να σημειώσει ότι «η χώρα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που να πιστεύει στον παρεμβατικό και ρυθμιστικό ρόλο του κράτους».

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών: «Άνοιξε όλο το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος τη διαδικασία. Με δηλώσεις, με ανακοίνωση υποψηφίων του κόμματός του, με διαρροές σε φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, με κάλεσμα υπουργών και βουλευτών να ριχτούν στη μάχη της εκλογής τους. Χτες στη Βουλή με μισόλογα, και σήμερα σε συνέντευξή του πιο καθαρά, ανακάλυψε και μας ανακοίνωσε ότι όλα αυτά που μέχρι χθες ο ίδιος προωθούσε και προετοίμαζε, οι πρόωρες εκλογές δηλαδή, δεν είναι εθνικά υπεύθυνη επιλογή».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης