Το Ταμείο Ανάκαμψης παρέχει περισσότερα καρότα παρά μαστίγια, αποκαθιστώντας στη συνείδηση πολιτών και κυβερνήσεων τα προβλήματα που προκύπτουν από την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως αυτή απορρέει από τη συμμετοχή σε μια νομισματική ένωση.

Στην παρατήρηση αυτή προέβη ο πρώην πρόεδρος της Euro Working Group Τόμας Βίζερ, ο οποίος στάθηκε σε δύο παράγοντες που κατά τη γνώμη του κρίνουν την επιτυχία μιας χώρας: οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι να είναι ρεαλιστικοί και να διασφαλίζεται μια αποτελεσματική κουλτούρα διακυβέρνησης από το πολιτικό σύστημα αλλά και από τα ΜΜΕ.

«Η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα είναι προϋπόθεση για να επωφεληθεί η χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να είναι ικανή για μεγάλα πράγματα, αρκεί να το θέλουν οι πολιτικοί και τα οικονομικά συμφέροντα στη χώρα. Υπάρχει μια πιθανότητα να το πετύχει. Ας το ελπίσουμε», σχολίασε ο κ. Wieser.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης
Στα «μαχαίρια» Πολωνία και ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, απειλή Polexit
Επικαιρότητα |

Το «αντάρτικο» της Πολωνίας, οι κυρώσεις της ΕΕ και η απειλή του Polexit

Η κυβέρνηση της Βαρσοβίας θεωρεί ότι η Κομισιόν προσπαθεί να τη «στριμώξει» και, για τον λόγο αυτό, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση – μην αποκλείοντας ακόμη και πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν.

Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση