Σε μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ότι θα προβεί η Daikin Europe N.V. με την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Λοτζ της Πολωνίας, την πρώτη βάση παραγωγής της Daikin στη χώρα.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει οικιακές αντλίες θερμότητας και θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2024, επιπρόσθετα με τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές βάσεις παραγωγής στο Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Ποιες είναι οι οικονομικότερες και ακριβότερες λύσεις θέρμανσης

Αυτή η επένδυση είναι επιπλέον των 840 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στο σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης FUSION 25 της Daikin Europe, που ανακοινώθηκε πέρυσι, και των νέων επενδύσεων σε υφιστάμενα εργοστάσια. Έτσι, έως το 2025, το σύνολο των επενδύσεων της Daikin Europe θα ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Lego: Επένδυση 1 δισ. δολαρίων για νέο εργοστάσιο μηδενικών εκπομπών

Στιγμιότυπο από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Daikin στην Οστάνδη Βελγίου

Στο FUSION 25, η Daikin θεωρεί την Ευρώπη περιφέρεια υψίστης προτεραιότητας για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. Ο Toshitaka Tsubouchi, Πρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε, «Ως ηγέτιδα εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας, η Daikin απαντά στην πρόκληση για την διευκόλυνση της κοινωνικής μετάβασης από τους λέβητες ορυκτών καυσίμων στις αντλίες θερμότητας. Για τον σκοπό αυτό, ενισχύουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων και εξυπηρέτησης, ιδρύοντας νέο εργοστάσιο στην Πολωνία. Αυτό το εργοστάσιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στον Όμιλο Daikin Europe ως προς την παραγωγή αντλιών θερμότητας για συστήματα θέρμανσης. Με αυτήν την επένδυση στοχεύουμε στην επίτευξη του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς σε κάθε μία από τις σημαντικές χώρες».

Ο Hiromitsu Iwasaki, Αντιπρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε, «Επεκτείνουμε την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας μέσω επενδύσεων κεφαλαίων και αυξημένης απασχόλησης στα υφιστάμενα εργοστάσια αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη. Η απόφαση για την κατασκευή αυτού του εντελώς καινούργιου εργοστασίου στην Πολωνία δείχνει ότι η Daikin ανταποκρίνεται σταθερά στην επιταχυνόμενη ζήτηση στην Ευρώπη. Η Πολωνία είναι μία χώρα με μεγάλο αριθμό ειδικευμένων εργατών και το νέο εργοστάσιο θα απασχολεί 1000 άτομα έως το 2025. Οι προσπάθειές μας θα μας επιτρέψουν να παράγουμε 4 φορές τον τρέχοντα όγκο έως το 2025 και να δημιουργήσουν ένα σύστημα παραγωγής με σταθερή προσφορά σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά. Με αυτό το καινούργιο εργοστάσιο, συνεχίζουμε την στρατηγική εγγύτητας της εταιρίας, που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα θέρμανσης που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζονται στην Ευρώπη.»

Φωτορεαλιστικό σχέδιο του νέου εργοστασίου της Daikin στην Πολωνία

Γοργή αγορά ανάπτυξης αντλιών θέρμανσης

Την περασμένη δεκαετία, η ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς, με πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου μονάδων ετησίως το 2021. Ο Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής της Daikin Europe Heating and Renewables δήλωσε, «Με την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες χάραξαν σαφή πορεία ώστε η Ευρώπη να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Το σχετικό πακέτο για το κλίμα (Fit for 55), καθώς και το πιο πρόσφατο σχέδιο REPowerEU, αυξάνουν την ταχύτητα δράσης για τη μείωση των εκπομπών και την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη. Οι αντλίες θερμότητας παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη αυτών των φιλοδοξιών, και επομένως αναμένουμε ευρεία χρήση αντλιών θερμότητας κατά τα προσεχή έτη. Έως το 2025, αναμένεται να εγκαθίστανται τουλάχιστον 3 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας το χρόνο, το οποίο σημαίνει ετήσιο ρυθμό αύξησης περίπου 30%. Στοχεύουμε στην διατήρηση της ηγετικής θέσης μας επενδύοντας για το μέλλον».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση