Δεν ήταν μία, δεν ήταν δύο. Τέσσερις φορές επιχείρησε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand, να πείσει την οικογένεια Αντωνίου να (του) πουλήσει το τελευταίο μεγάλο οικόπεδο στην Κηφισίας.

Το 2007, την πρώτη φορά που επίμονος developer προσπάθησε να αποκτήσει το διαμπερές οικόπεδο των 11 στρεμμάτων επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65, στο Μαρούσι (πρώην καλτσοποιία Berkshire), είχε και κλεισμένη συμφωνία με μισθωτή, τη γερμανική εκπτωτική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Aldi, αλλά συμβόλαιο δεν κατάφερε να υπογράψει.

Την εποχή εκείνη, οι ιδιοκτήτες, που ήταν και δεν ήταν πωλητές, δεν δελεάστηκαν με το προσφερόμενο τίμημα, ζητώντας 30% παραπάνω.

Δεκατέσσερα χρόνια, μια εθνική χρεοκοπία και κάμποσα μνημόνια μετά, η οικογένεια Αντωνίου πείστηκε και η εταιρεία Insignio Μ.Α.Ε. (η Dimand κατέχει έμμεσα μέσω της Arcela και της Severdor Ltd, το 100% της εταιρείας) υπέγραψε προσύμφωνο για την αγορά του οικοπέδου των 10.631,68 τ.μ. επί των οδών Διονύσου και Βλαχερνών και της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – PwC: Μίσθωση νέων γραφείων στο Μαρούσι – Επένδυση άνω των 50 εκατ. ευρώ από την Dimand

Τα άστρα είχαν αρχίσει να μπαίνουν στη σειρά. Μέχρι που ευθυγραμμίστηκαν όταν ο διευθύνων σύμβουλος της PwC Ελλάδας, Μάριος Ψάλτης, ζήτησε από τη διοίκηση της Dimand ένα νέο βιώσιμο κτίριο γραφείων πολύ κοντά στην τωρινή έδρα της.

«Mission impossible» για τον κ. Ψάλτη, όχι όμως για τον κ. Ανδριόπουλο και την ομάδα της Dimand.

Στις 19 Μαΐου 2022 η εταιρεία Insignio υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς για το οικόπεδο και μία μέρα αργότερα, στις 20 Απριλίου, υπεγράφη δεσμευτικό προσύμφωνο μίσθωσης για 10 συν 10 χρόνια με την PwC Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Dimand: Θα παραδίδει πιο γρήγορα «πράσινα» πιστοποιημένα κτίρια

«Δεν είμαστε μάγοι» είπε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο κ. Ανδριόπουλος, κατά την οποία η PwC Ελλάδας ανακοίνωσε τη μίσθωση των νέων υπερσύγχρονων γραφείων της στην περιοχή του Αμαρουσίου, καθώς και τη δυναμική αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της, που σήμερα αριθμεί περίπου 1.700 εργαζομένους. «Ήταν τύχη, ήταν η στοίχιση των αστεριών, αλλά σίγουρα είναι συγκυρίες μη επαναλαμβανόμενες», συμπλήρωσε με νόημα ο CEO της Dimand.

Διαβάστε επίσης: OT FORUM 2 – Ανδριόπουλος: Η μόνιμη κατοικία «σώζει» το κέντρο της Αθήνας

Επένδυση πάνω από 55 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ενημερωτικό της Dimand, που χθες έκανε ντεμπούτο στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 62,5 εκατ. ευρώ και πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Στόχος είναι να γίνει ένα από τα καλύτερα κτίρια της PwC παγκοσμίως, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, που έκανε λόγο για έργο αξίας 50 – 55 εκατ. ευρώ (ανωδομή), ο προϋπολογισμός του οποίου θα οριστικοποιηθεί μόλις ολοκληρωθούν οι μελέτες.

Στην πορεία της κατασκευής του έργου, το οποίο θα πιστοποιηθεί με τα διεθνή πρότυπα LEED και WELL καθώς θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, θα αναζητηθεί αγοραστής.

«Χέρι σε βάζα με άλλο μέλι δεν βάζουμε, δεν θα κρατήσουμε το κτίριο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδριόπουλος ερωτηθείς εάν η κυριότητα του κτιρίου θα παραμείνει στην Dimand.

Με επίκεντρο τη βιωσιμότητα

Με την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου ΑΣ.Π.Α. Design, το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Μεταξύ των κτιρίων, που θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 1.000 έως 1.200 θέσεις εργασίας, αναπτύσσεται ακάλυπτος χώρος πρασίνου, που θα λειτουργεί ως πυρήνας κοινωνικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και ως χώρος ανάπαυλας για τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, προβλέπονται ειδικά διαμορφωμένοι, συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικά προγράμματα κ.ά., υποστηρίζοντας ενεργά τη στρατηγική της PwC Ελλάδας για την παροχή ολιστικών λύσεων υψηλής ποιότητας.

Όπως αναφέρει ο κ. Ψάλτης: «Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει. Το ίδιο και η έννοια «γραφείο». Στην PwC περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Σχεδιάζουμε τους χώρους εργασίας του μέλλοντος ώστε να βελτιώσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των ανθρώπων μας και να τους υποστηρίξουμε να εργαστούν με νέους τρόπους. Δημιουργούμε έναν ζωντανό, state of the art χώρο εργασίας, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα και τον άνθρωπο και εισάγουμε μια νέα, διαδραστική εμπειρία εργασίας. Προσφέρουμε στους συναδέλφους μας ένα ευχάριστο κι ευέλικτο περιβάλλον που προωθεί την εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα.

Στο νέο χώρο η σύνδεση επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ενδυναμώνεται με στόχο αφενός την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για την αγορά και την κοινωνία αφετέρου την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, εκπληρώνοντας έτσι την παγκόσμια στρατηγική μας, The New Equation (« Νέα Εξίσωση»)».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις