Ο Όμιλος Ελλάκτωρ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους υποδομών στην Ελλάδα και ένας εκ των κορυφαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με διεθνή παρουσία σε 22 χώρες και διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων που εστιάζει στους τομείς της Κατασκευής, των Παραχωρήσεων, του Περιβάλλοντος, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ανάπτυξης – Διαχείρισης Ακινήτων, ο όμιλος θέτει τις βάσεις και επενδύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και βιώσιμου κόσμου.

Συνδυάζοντας τα 70 χρόνια ιστορίας του, την εμπειρία και την τεχνογνωσία των 7.246 εργαζομένων του καθώς και καινοτόμες πρακτικές, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιχειρεί με περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη επιδιώκοντας την ανάπτυξη με αυστηρούς όρους βιωσιμότητας, ώστε τα έργα του να οδηγούν σε ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας της ζωής μακροπρόθεσμα.

Αποστολή του είναι να παρέχει υψηλής αρτιότητας έργα υποδομής, ενέργειας και περιβάλλοντος και να προάγει την κυκλική οικονομία με πρωτοποριακές λύσεις διαχείρισης απορριμμάτων, ενισχύοντας το αποτύπωμά του στην παραγωγή πράσινης ενέργειας, ενώ έχει ως στόχο τη συνεχή δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το σύνολο των μετόχων, των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο Όμιλος δραστηριοποιείται στους κλάδους των κατασκευών των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντας, της διαχείρισης ακινήτων και της ενέργειας μέσω των θυγατρικών του εταιρειών ΑΚΤΩΡ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ R.E.D.S..

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ενεργή συνεισφορά και ουσιαστική προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης τοποθετείται στο επίκεντρο του επιχειρησιακού του σχεδιασμού και των δραστηριοτήτων των κλάδων του.

Η εξασφάλιση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού πλαισίου, η ουσιαστική στήριξη της οικονομίας αλλά και των τοπικών κοινωνιών και η μείωση των επιπτώσεων των δραστηριοτήτων του στο περιβάλλον, αποτελούν βασικές αρχές του Ομίλου. Οι δεσμεύσεις αυτές, βασικός οδηγός για την εκπλήρωση της αποστολής του, εκφράζονται μέσα από τα σύγχρονα έργα υποδομής, που δεκαετίες τώρα έχουν συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της διασύνδεσης της χώρας, την εμπορική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών αλλά και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση και την πρόσβαση σε καθαρή και φθηνότερη ενέργεια για όλους.

Ο Όμιλος και οι θυγατρικές του εταιρείες συμμετέχουν σε εθνικούς και διεθνείς φορείς με στόχο την ανάπτυξη των κλάδων στους οποίους δραστηριοποιούνται, τη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Ελληνικό Δίκτυο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CSR Hellas) και το Ελληνικό Δίκτυο Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (Global Compact Network Hellas).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green