Το διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ, αποδέχεται τα προτεινόμενα από τη μέτοχο μειοψηφίας Motor Oil μέλη και εισηγείται την έγκρισή τους από την Γενική Συνέλευση της 30ης Ιουνίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση στο χρηματιστήριο.

Η Ελλάκτωρ σημειώνει ότι θεωρεί, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, ότι θα ενισχύσουν το ΔΣ ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών και τη μεγιστοποίηση της αξίας της Εταιρείας και του Ομίλου, προς όφελος του συνόλου των μετόχων της Εταιρείας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία,  σε συνέχεια της από 09.06.2022 ενημέρωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, μετά το από 06.06.2022 αίτημα του μετόχου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ (εφεξής «ΜΟΕ»), που εκπροσωπεί ποσοστό 29,87%, αναφορικά με την εκλογή τριών πρόσθετων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, και κατόπιν της από
15.06.2022 επιστολής του μετόχου, με την οποία προσδιορίζονται τα προτεινόμενα προς εκλογή μέλη μαζί με τα βιογραφικά τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 18 του ν.4706/2020 ως ισχύει, και τα οποία έχουν αναρτηθεί ήδη στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας, και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο https://ellaktor.com/informations/genikes-syneleyseis/ektakti-geniki-syneleysi-ioyn-22/, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μετά την από 17.06.2022 συνεδρίασή του, ενημερώνει για τα εξής:

1. Αποδέχεται τα προτεινόμενα προς εκλογή μέλη του Δ.Σ. από την μέτοχο μειοψηφίας ΜΟΕ στο πλαίσιο της συγκληθείσας για την 30.06.22 ΕΓΣ κατόπιν αιτήματος της ΜΟΕ, τα οποία θεωρεί, λαμβάνοντας υπόψη τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους, ότι θα ενισχύσουν το ΔΣ ως προς τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επίτευξη των επιχειρηματικών σκοπών και τη μεγιστοποίηση της αξίας της Εταιρείας και του Ομίλου, προς όφελος του συνόλου των μετόχων της Εταιρείας.

2. Αποδέχεται την από 16.06.2022 εισήγηση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών σύμφωνα με την οποίαν διαπιστώθηκε η συνδρομή των κριτηρίων καταλληλότητας των προτεινόμενων προς εκλογή μελών του Δ.Σ. σύμφωνα με την Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας και τις διατάξεις του ν.4706/20 ως ισχύει.

3. Εισηγείται προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 30.06.2022 την εκλογή των κ.κ.

– Παναγιώτη Κυριακόπουλου,

– Γεωργίου Τριανταφύλλου και

– Γεωργίου Προυσανίδη

ως πρόσθετων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Θέμα 2ο : Προσδιορισμός Ανεξάρτητων μη Εκτελεστικών Μελών για το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου

To Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρεται και παραπέμπει στο σχολιασμό από μέρους του επί του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Περαιτέρω, και κατόπιν της από 17.06.2022 συνεδρίασης του Διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, και της από 16.06.2022 Εισήγησης της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών σχετικά με την διαπίστωση της πλήρωσης των κριτηρίων καταλληλότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Καταλληλόλητας της Εταιρείας, καθώς και την πλήρωση των κριτηρίων του αρ. 9 του ν. 4706/20 στην περίπτωση υποψηφίων ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του ΔΣ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μετά την από 17.06.2022 συνεδρίασή του, ενημερώνει για τα εξής:

1. Αποδέχεται την από 16.06.2022 εισήγηση της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και Αποδοχών και

2. Εισηγείται στην ΕΓΣ των Μετόχων της 30.06.2022 την έγκριση του επανακαθορισμού της ιδιότητας του Μέλους κ. Ιωάννας Δρέττα, από μη εκτελεστικό μέλος, σε ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, για το υπόλοιπο της θητείας του, η οποία υπερκαλύπτει άπαντα τα κριτήρια ανεξαρτησίας όπως αυτά προσδιορίζονται στο αρ. 9 του ν.4706/20, στην Πολιτική Καταλληλότητας της Εταιρείας και στον Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης της Εταιρείας, για την ενίσχυση της διαφάνειας του Διοικητικού Συμβουλίου και την υποβοήθηση του έργου των Επιτροπών αυτού.

Κατόπιν τούτων, ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας καθορίζονται τα εξής :

1. Αθηνά Χατζηπέτρου
2. Κωνσταντίνος Τούμπουρος
3. Ευγενία Λειβαδάρου
4. Ιωάννα Δρέττα.

Θέμα 3ο: Ανακοίνωση ορισμού νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος – Λοιπές ανακοινώσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, αναφερόμενο στην αντικατάσταση του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου κ. Κωσταντίνου Τούμπουρου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας από την κα Ευγενία Λειβαδάρου, ομοίως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ζήτησε να ανακοινωθεί στην επικείμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, ο ορισμός νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος, ως ανωτέρω, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 82 παρ. 1 του ν. 4548/2018.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η κα Λειβαδάρου: (α) πληροί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας και ανεξαρτησίας από την Εταιρεία κατά την έννοια του άρθρ. 44 παρ. 1 εδ. δ’ ν. 4449/2017 σε συνδυασμό προς το άρθρ. 9 ν. 4706/2020, του καταστατικού, του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και δεν συντρέχουν στο πρόσωπό της κωλύματα ή ασυμβίβαστα, και (β) με βάση και το βιογραφικό της, διαθέτει γνώση των τομέων που η Εταιρεία δραστηριοποιείται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις