Συνολικά 59 ειδοποιήσεις για υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά που φθάνουν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ένωση (ΕΕ) είτε από τρίτες χώρες είτε από την ίδια την ΕΕ, καταγράφηκαν τον Ιούνιο στο σύστημα ταχείας ειδοποίησης για τρόφιμα και ζωοτροφές RASFF, από τις χώρες που το αποτελούν.

Συγκεκριμένα, το 54,2% αυτών των απορρίψεων αντιστοιχούν σε εισαγόμενα προϊόντα φρούτων και λαχανικών από την Τουρκία με 32 ειδοποιήσεις συνολικά, ακολουθούμενη από την Κίνα με 5 ειδοποιήσεις, την Αίγυπτο με 3, τη Γαλλία, την Κολομβία, το Ιράν, τη Γουατεμάλα και τη Νότια Αφρική με 2 και οι υπόλοιπες από διαφορετικές χώρες με μία προειδοποίηση η καθεμία.

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: 346.000 τόνοι φυτοφαρμάκων πωλήθηκαν το 2020

Στα εσπεριδοειδή, ιδίως τα λεμόνια, ανιχνεύθηκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε 16 περιπτώσεις και 8 περιπτώσεις για πιπεριές. Οι υπόλοιπες ειδοποιήσεις προκλήθηκαν από υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκων σε άλλα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των πεπονιών και των πορτοκαλιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών