Η υποστήριξη της Κίνας προς την Ρωσία περιπλέκει τις σινοαμερικανικές σχέσεις σε ένα διάστημα που ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα. Το μήνυμα αυτό μετέφερε προς τον Κινέζο ομόλογο του, Γουάνγκ Γι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίκεν.

Στην πεντάωρη(!) κατ’ ιδίαν συζήτηση τους, την πρώτη από τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Μπλινκεν εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την στάση που έχει τηρήσει το Πεκίνο απέναντι στις κινήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως δεν επιδεικνύει καν ουδέτερη στάση απέναντι στην σύρραξη.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, θα χάσουν αν η παγκόσμια τάξη και ασφάλεια ανατραπεί. Και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί παραβίαση της διεθνούς τάξης.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν μία ημέρα μετά την παρουσία τους στην συνάντηση του G20 στο Μπαλί, που έληξε χωρίς η ομάδα να συμφωνήσει σε ένα ομόφωνο ψήφισμα υπέρ του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία.

Πάντως, οι δύο υπουργοί συζήτησαν και διμερή ζητήματα, από τους δασμούς έως τα εμπορικά θέματα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διαμάχες στο μέτωπο της Ταϊβάν και της θάλασσας της Νοτίου Κίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα