Το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου παρέλαβε το ρωσικό ναυτικό, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «υπερόπλο» μήκους 184 μ. και πλάτους 18,2 μ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, το Belgorod που καθελκύστηκε στα ναυπηγεία του Σεβεροντβίνσκ μπορεί να πραγματοποιεί και επιστημονικές έρευνες, καθιστώντας το ως το πιο βαριά οπλισμένο «ερευνητικό» σκάφος στον κόσμο.

Βάρους 24.000 τόνων το υπερόπλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι εφοδιασμένο με έως και έξι τορπίλες -drones καθοδηγούμενες από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και ικανές να φέρουν πυρηνικές κεφαλές εκρηκτικής ισχύος δύο μεγατόνων -130 φορές μεγαλύτερη από την ισχύ της βόμβας που ισοπέδωσε τη Χιροσίμα-. Πρόκειται για τις τορπίλες Poseidon που έχουν σχεδιαστεί να καταστρέφουν παράκτιους στόχους σε απόσταση έως και 10.000 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Διακανονισμός Αυστραλίας-Γαλλίας για την ακυρωθείσα συμφωνία υποβρυχίων

Το Belgorod είναι το μακρύτερο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε ποτέ, ξεπερνώντας το μήκος των θρυλικών Typhoon της σοβιετικής εποχής. Μάλιστα, ο αμυντικός αναλυτής H. I. Sutton το χαρακτήρισε «υποβρύχιο της ημέρας της κρίσης». Όπως είπε «αυτά τα υποβρύχια είναι τεράστια, πολύ μεγαλύτερα από οτιδήποτε άλλο στη Δύση, ακόμα και από την κλάση Οχάιο του αμερικανικού ναυτικού».

Όπως τονίζεται, το υποβρύχιο θα μπορούσε επίσης να περιέχει drones σχεδιασμένα για μυστικές αποστολές, όπως η καταστροφή υποθαλάσσιων καλωδίων τηλεφώνου και Διαδικτύου, προκαλώντας τεράστια ζημιά στις δυτικές οικονομίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα