Υπάρχουν τα «απλά» σούπερ γιοτ από τη μία πλευρά και το σούπερ γιοτ «Earth 300» από την άλλη. Πρόκειται για ένα project που έχει χαρακτηριστεί ως πλωτό φαινόμενο και το οποίο, πέραν του εντυπωσιακού σχεδιασμού, θα βοηθήσει και στην προστασία του πλανήτη.

Το «Earth 300» αποτελεί το μεγάλο όραμα του Άαρον Ολιβέιρα, ενός επιχειρηματία με έδρα τη Σιγκαπούρη, ο οποίος σκέφτηκε αυτό το πρωτοποριακό και πυρηνοκίνητο πλοίο που θα μεταφέρει μια στρατιά επιστημόνων και ειδικών στην κλιματική αλλαγή, βοηθώντας τους να συγκεντρώσουν ζωτικής σημασίας στοιχεία, ενώ σύμφωνα με τον Ολιβέιρα «θα πλέει αιώνια».

Ο επιχειρηματίας και η ομάδα του βρίσκονται σε συζητήσεις με χρηματοδότες και ναυπηγεία για να κάνουν πραγματικότητα αυτή την τολμηρή ιδέα. Γεμάτος θετικότητα, ο Ολιβέιρα είναι σίγουρος ότι θα μοιραστούν το όραμά του και το σκάφος θα καθελκυστεί το 2025.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για ένα τεράστιο κατόρθωμα, στο τέλος της ημέρας, το μόνο που κάνουμε είναι να κατασκευάζουμε ένα σκάφος. Θα μοιάζει με έργο τέχνης και ναι, θα μοιάζει σαν ήλθε από το μακρινό μέλλον, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πλοίο κατασκευασμένο με υλικά που υπάρχουν, θα επιπλέει, θα εξοπλιστεί με τεχνολογίες αιχμής και θα έχει τα πιο έξυπνα και λαμπρά μυαλά», λέει με περηφάνια.

Το νέο σκάφος θα έχει μήκος 300 μέτρα και θα επισκιάσει ακόμη και το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ στον κόσμο – το Azzam μήκους 180 μέτρων. Θα κινείται με πυρηνική ενέργεια και θα στεγάσει δεκάδες επιστημονικά εργαστήρια. Οι επιστήμονες εκεί, θα συλλέγουν δεδομένα από τα ταξίδια του πλοίου, με στόχο να βρουν λύσεις για να βοηθήσουν να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green