Εντείνονται οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, καθώς ο τραπεζικός και ο ενεργειακός κλάδος βρίσκονται στο επίκεντρο των κλιμακούμενων ρευστοποιήσεων. Ο γενικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,05% στις 793,76 μονάδες με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ.

Αβεβαιότητα

Η ελληνική, όπως και οι ευρωπαϊκές, αγορά βρίσκεται σε ένα τούνελ αβεβαιότητας που θα διαρκέσει 11 μέρες, και έχει να κάνει με τη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream. Εάν η ροή δεν αποκατασταθεί, τότε η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση, η οποία θα ρίξει ακόμη περισσότερο νερό στο μύλο της ύφεσης.

Την ίδια ώρα, η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων αποκρούει το επιχείρημα της πτωτικής τάσης, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επιρρωνύοντας την πεποίθηση μιας βαθιάς διόρθωσης, όπως επισημαίνει η Trader24. Και αυτό, μολονότι δεν αναιρεί την αξία της παρατήρησης ότι οι μετοχικές αγορές βρέθηκαν σε μειονεκτική θέση, μολαταύτα αφήνει να εννοηθεί μια διττή κατάσταση: είτε οι μεσομακροπρόθεσμες θέσεις παραμένουν απείραχτες, και η ανάρρωση θα έρθει αργά ή γρήγορα αφού κοπάσουν οι ρευστοποιήσεις από τους κερδοσκόπους, είτε απλά… δεν έχουμε δει τα χειρότερα, καθώς η πτωτική κίνηση αυτών των εβδομάδων είναι ο πρόλογος μιας κακής περιπέτειας στην χώρα της ακριβής ενέργειας και του στασιμοπληθωρισμού.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ χάνει 4,73%, με τις Πειραιώς, Eurobank, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή να ακολουθούν με ισχυρές απώλειες. Σε πτωτικά εδάφη είναι οι Εθνική, Motor Oil, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Σαράντης προσφέρουν στηρίξεις στην αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες