Πτωτικά, αλλά κοντά στις 800 μονάδες, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο διορθώνει μετά από το διήμερο ανοδικό σερί, χωρίς όμως να δέχεται μεγάλες πιέσεις.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,60% στις 797,35 μονάδες, με τον τζίρο να είναι σε χαμηλά επίπεδα, λίγο πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ.

Οι τίτλοι που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις σήμερα είναι αυτοί που είχαν υπεραποδώσει και το προηγούμενο διήμερο, ενισχύοντας το σενάριο της διόρθωσης και κατοχύρωσης των κερδών. Βέβαια, το κλίμα στο εξωτερικό δεν είναι θετικό και ενδεχομένως να επηρεάσει και τη Λ. Αθηνών, καθώς η εστία αβεβαιότητας πλέον είναι η διακοπή λειτουργίας του αγωγού Nord Stream από τη Ρωσία, δημιουργώντας μεγάλες ανησυχίες για την ενεργειακή επάρκεια της Ευρώπης.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch άφησε αμετάβλητη στο ΒΒ την αξιολόγηση της Ελλάδας, τονίζοντας όμως τα θετικά στοιχεία που εμφανίζει η χώρα αντιπαραβάλλονται με τα ακόμη πολύ υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) και του πολύ μεγάλου όγκου του δημόσιου και του εξωτερικού χρέους. Και μπορεί η αγορά να μην είχε μεγάλες προσδοκίες από τον Fitch, αλλά οι επισημάνσεις προβλημάτισαν.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως στη Βιοχάλκο, στην Alpha Bank, στην Eurobank, στην Πειραιώς, στη ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ και στον Τιτάνα, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Μυτιληναίος, Εθνική, Λάμδα, Motor Oil, Aegean, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ Τέρνα.

Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, Jumbo, ΟΠΑΠ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών