Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, διορθώνοντας από την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1%, με όλους τους κλάδους να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,77% στις 7.140 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 1,39% στις 12.834 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,47% στις 5.944 μονάδες.

Οι αγορές βρίσκονται σε διαδικασία διόρθωσης, ενώ αναμένουν τα στοιχεία από τον γαλλικό, τον γερμανικό και τον ισπανικό δείκτη τιμών καταναλωτή, οι οποίοι αναμένεται να παραμείνουν στα επίπεδα ρεκόρ ή κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Τα στοιχεία θα δείξουν ότι το κόστος της ενέργειας θεωρείται ως ο κύριος μοχλός ανόδου, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τη συντήρηση του Nord Stream.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Danske Bank χάνει 5,5%, καθώς μείωσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του 2022, εξαιτίας της ταχείας αύξησης των επιτοκίων και τις δυσμενείς συνθήκες της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

Στον αντίποδα, η γαλλική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας EDF σημειώνει κέρδη 1,3%, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα κρατικοποιήσει πλήρως την εταιρεία. Η EDF, στην οποία το κράτος έχει ήδη μερίδιο 84%, είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας της Ευρώπης και έχει κεντρικό ρόλο στην πυρηνική στρατηγική της Γαλλίας.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον την περασμένη εβδομάδα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης