Οι απώλειες φορτίου εν μέσω άσχημων καιρικών συνθηκών αποτελούν ένα περιστασιακό πρόβλημα στην παγκόσμια ναυτιλία, ιδιαίτερα για τα βαριά φορτωμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Όμως πολύ σπάνια τα εμπορικά πλοία έχουν την «ευκαιρία» να απωλέσουν ένα μαχητικό αεροσκάφος αξίας 66 εκατ. δολαρίων, όπως το F/A-18 Super Hornet που χάθηκε στα κύματα από το κατάστρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Harry S. Truman.

Σύμφωνα με το ναυτικό των ΗΠΑ, ένα F/A-18 που βρισκόταν στο USS Harry S. Truman έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια «απροσδόκητης κακοκαιρίας» στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το αεροπλανοφόρο διεξήγαγε μια επιχείρηση εφοδιασμού στη θάλασσα.

Διαβάστε επίσης: Μάστιγα η απώλεια containers στη θάλασσα

Ένας ναύτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, αλλά είναι σε σταθερή κατάσταση και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως. Το USS Harry S. Truman παραμένει αναπτυγμένο και ικανό για αποστολή, δήλωσε το αμερικανικό ναυτικό.

Το αεροπλανοφόρο, μαζί με τη συνοδεία του έχει αποσταλεί στη Μεσόγειο από τον Δεκέμβριο και η παρουσία του στην περιοχή μεταφράζεται ως ένδειξη υποστήριξης προς τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής επιθετικότητας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης