H δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, όσο λυπηρό γεγονός κι αν ήταν, δεν φαίνεται να τάραξε τα χρηματιστηριακά νερά, καθώς οι επενδυτές δεν αποτίμησαν τον αντίκτυπο ενός τέτοιου γεγονότος.

Έτσι, ο ιαπωνικός δείκτης ΝΙΚΚΕΙ 225 παραμένει σε πλαγιοπτωτική τροχιά, με το επίπεδο των 28.400 μονάδων να έχει αποδείξει δις την αξία του και την αντίσταση να στέκει στις 27.600. Αντίστοιχα, διατρέχοντας τον υφιστάμενο σχηματισμό, το επίπεδο των 25.600 αφορά στην τελευταία σημαντική στήριξη προτού ο δείκτης καταρρεύσει προς τις 22.800, ήτοι τη ζώνη υποδοχής στην κίνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ιαπωνία, χάρη στο κεντροδυναμικό μοντέλο της δεν διατρέχει τόσο σημαντικούς κινδύνους στον πληθωρισμό της, έχοντας αμυνθεί από τα 8,6% των ΗΠΑ και ΕΕ με μόλις 2,5%. Ωστόσο, τούτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, διότι αφενός αφορά σε υψηλά 8ετίας, αφετέρου η αγορά εργασίας επίσης δεν βρίσκεται στα καλύτερά της με 2,5% ανεργία, ενώ κρίσιμη παραμένει η αδυναμία της BoJ να αυξάνει τα επιτόκια αναφοράς με τον ίδιο τρόπο που κάνει η Fed, με τα τρέχοντα να παραμένουν σε μηδενικά/αρνητικά επίπεδα για τουλάχιστον 20 έτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News