Με βουτιά άνω του 3% έκλεισε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, μετά την είδηση ότι η Κίνα επέβαλε πρόστιμα στις δεικτοβαρείς Tencent και Alibaba. Ο δείκτης υποχώρησε 3,05%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να χάνει 4,16%.

Η Κίνα επέβαλε πρόστιμα σε αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών κολοσσών Alibaba και Tencent, για μη συμμόρφωση με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες, σύμφωνα με το Reuters. Οι εισηγμένες μετοχές της Alibaba και της Tencent στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν βουτιά 6,45% και 3,18% αντίστοιχα.

Κλειστές επιχειρήσεις

Παράλληλα, οι μετοχές των καζίνο στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν μετά την είδηση ότι σχεδόν όλες οι εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις στο Μακάο θα κλείσουν για μια εβδομάδα σε μια προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19. Οι μετοχές της Wynn Macau στο Χονγκ Κονγκ έχασε 6,68%, η Sands China σημείωσε απώλειες 7,61% και η Melco International Development υποχώρησε 7,13%.

Στις υπόλοιπες αγορές της ηπειρωτικής Κίνας, ο Shanghai Composite υποχώρησε 1,45%, ενώ ο Shenzhen Component έχασε 2,4%. Ο δείκτης CSI 300, ο οποίος παρακολουθεί τις μεγαλύτερες μετοχές που είναι εισηγμένες στην ηπειρωτική χώρα, υποχώρησε 1,98%. Οι ανησυχίες για τον Covid αυξάνονται στην Κίνα καθώς η Σαγκάη φέρεται να ανακάλυψε μια νέα υπο – παραλαγή της omicron.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός

Σε άλλες αγορές, ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 1,17%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε 1,43%. Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Ιαπωνίας πρόκειται να αυξήσει την πλειοψηφία του στην Άνω Βουλή της χώρας, σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, όπως φάνηκε από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,97%, ενώ και στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,18%. Ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,27%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα αυξήθηκε κατά 6,1% τον Ιούνιο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Ο δείκτης ήταν ελαφρώς υψηλότερος από το αναμενόμενο ποσοστό του 6%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, αλλά χαμηλότερος από το 6,4% του Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές