Βουτιά καταγράφουν τη Δευτέρα οι μετοχές του Twitter, ακόμα και πριν από το επίσημο άνοιγμα της αγοράς, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Ίλον Μασκ ότι δεν επιθυμεί πλέον την εξαγορά της εταιρείας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ειδικότερα, οι μετοχές του Twitter υποχωρούν στην προσυνεδρίαση κατά 7%,  πτώση που μεταφράζεται σε απώλεια σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματιστηριακή αξία από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν επίσης οριακά.

Την Παρασκευή, ο δικηγόρος του Μασκ ενημέρωσε το συμβούλιο του Twitter ότι θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία. Ο δισεκατομμυριούχος έχει διαφωνήσει με τον αριθμό των bots και των ψεύτικων λογαριασμών στο Twitter και λέει ότι η εταιρεία δεν είναι ειλικρινής σχετικά με το πόση δραστηριότητα στην υπηρεσία είναι αυθεντική.

Διαβάστε επίσης: Ίλον Μασκ: Τι (δεν) είπε για το deal με το Twitter στο Sun Valley

Το Twitter, από την άλλη πλευρά, λέει ότι έχει δώσει στον Musk τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ο Μασκ απάντησε δημοσιεύοντας ένα meme με το οποίο κοροϊδεύει τη διοίκηση του Twitter για την αποτυχημένη συμφωνία. Περιλαμβάνει εικόνες του Μασκ να γελάει με ένα κείμενο, που αναφέρεται στις κινήσεις της Twitter, και στο γεγονός ότι θα προσπαθήσουν να τον αναγκάσουν δικαστικά να αγοράσει την εταιρεία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους , τα δύο μέρη είναι πιθανό να τεθούν σε παρατεταμένη δικαστική διαμάχη . Ο Μασκ θα μπορούσε επίσης να βρεθεί αντιμέτωπος με την καταβολή ρήτρας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τον τερματισμό της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης