Ο Ίλον Μασκ άναψε μια φωτιά στο Twitter όταν προσφέρθηκε να αγοράσει το κοινωνικό δίκτυο για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο. Παρόλο που τώρα αποχωρεί από τη συμφωνία, ο επικεφαλής του Twitter, Parag Agrawal, μπορεί να διασφαλίσει ότι η θέρμη αυτή δεν θα εξαφανιστεί εντελώς.

Ο δικηγόρος του Μασκ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Twitter παραβίασε τους όρους της συμφωνίας του, καθώς δεν παρέδωσε στο αφεντικό της Tesla τα δεδομένα που είπε ότι έπρεπε να εξετάσει προκειμένου να εκτιμήσει το πρόβλημα των ψεύτικων χρηστών της εταιρείας κοινωνικών μέσων. Όπως ήταν αναμενόμενο, το διοικητικό συμβούλιο του Twitter απειλεί να τον κρατήσει στις υποσχέσεις του, μέσω δικαστηρίου. Αν και μπορεί θεωρητικά να προσπαθήσει να αναγκάσει τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία, μπορεί να συμβιβαστεί με μερικά δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ο Μασκ εγκαταλείπει την προσπάθεια εξαγοράς του Twitter

Η συμφωνία, σε κάθε περίπτωση, ήταν γεμάτη προβλήματα από τη στιγμή που ο Μασκ αποκάλυψε το μερίδιο του 9% στο Twitter τον Απρίλιο. Ήθελε να είναι στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και μετά δεν το έκανε. Στη συνέχεια έκανε μια προσφορά να αγοράσει την εταιρεία, κάτι που άρχισε να επιβαρύνει τις μετοχές του Twitter. Την Παρασκευή στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς, οι μετοχές της εταιρείας ήταν 11% κάτω από το επίπεδό τους πριν ο Μασκ αποκαλύψει την επένδυσή του. Πιθανότατα αναμένεται να υποχωρήσει περαιτέρω τώρα, καθώς ο δείκτης Nasdaq 100 έχει υποχωρήσει περίπου 20% σε αυτό το διάστημα.

Διαβάστε επίσης – Twitter: Οι προθέσεις του Ίλον Μασκ και τα spam bots

Το Twitter χειρίστηκε επίσης άσχημα την κατάσταση. Το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο διευθύνεται από τον ανεξάρτητο πρόεδρο Bret Taylor με τον συνιδρυτή Jack Dorsey, δεν χρειάστηκε χρόνο για να πουλήσει την εταιρεία ή να συζητήσει τον διαχωρισμό ορισμένων δυνητικά αντικρουόμενων μελών από τις συζητήσεις. Η συμφωνία στην οποία κατέληξαν επέτρεψε στον Musk να αποχωρήσει με μία σχετική μικρή ρήτρα περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, χωρίς άλλες ρήτρες που θα μπορούσαν να τον περιορίσουν.

Ό,τι κι αν συμβεί, το Twitter μπορεί να ευχαριστήσει τον Μασκ για την επισήμανση ορισμένων ελαττωμάτων στην επιχείρησή του. Έχει πράγματι ψεύτικους χρήστες και χαμηλά λειτουργικά περιθώρια σε σύγκριση με εταιρείες όπως η Meta Platforms που κατέχει το Facebook. Ο Agrawal θα μπορούσε να περιορίσει την έρευνα και την ανάπτυξη, η οποία καταναλώνει περισσότερο από το ήμισυ του ακαθάριστου εισοδήματος της εταιρείας, σύμφωνα με τη Refinitiv, αλλά δεν έχει προσφέρει σημαντικές καινοτομίες προϊόντων. Θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να δοκιμάσει περισσότερες συνδρομητικές υπηρεσίες, κάτι που πρότεινε ο Μασκ.

Εάν προκύψει άλλος πλειοδότης, το Twitter μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό, να εκτιμάται περισσότερο και να είναι καλύτερα προετοιμασμένο να εκτελέσει μια σωστή διαδικασία. Και κάθε άλλη εταιρεία που θα λάβει μια βιαστικά συγκροτημένη προσέγγιση εξαγοράς από τον Ίλον Μασκ θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners