Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα η Wall Street, η οποία όμως προσπαθεί να λάβει πιο αμυντικές θέσεις εν αναμονή της αυριανής ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό, τα οποία και θα κρίνουν τις επερχόμενες αποφάσεις της Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,28% στις 31.261 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,31% στις 3.866 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,55% στις 11.437 μονάδες.

Ομόλογα και μετοχές αξίας

Οι επενδυτές φαίνεται να επιλέγουν πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, ήτοι ομόλογα και μετοχές αξίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η νέα αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, η οποία μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 2,92%.

Άνοδος του δολαρίου

Την ίδια ώρα, η άνοδος του δολαρίου εξακολουθεί να επηρεάζει την ελκυστικότητα των μετοχών. Ο δείκτης του δολαρίου έχει σημειώσει άνοδο 13% φέτος, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι αυτή η ισχύς του αμερικανικού νομίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στα εταιρικά κέρδη.

Διαβάστε ακόμα: Προς την απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο βουτά το ευρώ

«Η άνοδος του USD είναι ένα σύμπτωμα παγκόσμιας ανησυχίας και θα κάνει τη ζωή ακόμη πιο δύσκολη για τις εισηγμένες και τις διεθνείς κεντρικές τράπεζες», έγραψε ο Adam Crisafulli της Vital Knowledge. Οι συμμετέχοντες στην αγορά παρακολουθούν τους καθοδικούς κινδύνους για τις προβλέψεις της κερδοφορίας, καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τα αυξανόμενα επιτόκια και τις μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις, ενώ οι πιθανότητες της ύφεσης αυξάνονται συνεχώς.

Ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός βρίσκεται επίσης στα ραντάρ των επενδυτών αυτή την εβδομάδα με την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου να αναμένεται την Τετάρτη. Ο συνολικός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, αναμένεται να αυξηθεί στο 8,8% από το επίπεδο του Μαΐου (8,6%), σύμφωνα με εκτιμήσεις του Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street