Ως κίνητρο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών κράτους και GTBB με στόχο τη διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας, χαρακτήρισε το βραβείο που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φίλιππο Κούτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας.

«Χρέος δικό μας, ως πολιτεία, είναι να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας για σύνδεση της παραγωγής, της  επιχειρηματικότητας στο χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού με στόχο τη διεθνοποίησή της. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια μπορούν να δημιουργηθούν δομές εξωστρέφειας και προβολής της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο κ. Γεωργαντάς και προσέθεσε: «Προτεραιότητά μας ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να σας παράσχουμε κάθε διευκόλυνση στην προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνετε και για να κερδίσει η ελληνική γαστρονομία και τα ελληνικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζουν στον παγκόσμιο διατροφικό χάρτη, εντείνοντας παράλληλα τους ελέγχους στην αγορά για την προστασία του προϊόντος που εσείς δημιουργείτε με τα γεννήματα της ελληνικής γης αλλά και την προστασία παραγωγών και καταναλωτών».

Διαβάστε επίσης: Αγροτικά προϊόντα: Οι «πρωταθλητές» στις εξαγωγές

Όπως επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς η μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων, ο πλούτος της ελληνικής παραγωγής ο οποίος στηρίζεται στα προνομιακά εδάφη, στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες και στην πλούσια βιοποικιλότητα, ταυτίζουν τα προϊόντα μας με την ποιότητα και τη διατροφική αξία.

Στην προνομιακή θέση αυτή της χώρας μας, όπως σημείωσε ο κ. Γεωργαντάς, βοηθά ο σχεδιασμός του ΥπΑΑΤ για τη δημιουργία μιας ισχυρής ταυτότητας που θα δώσει προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και θα τον συνδέσει με τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, τον τουρισμό, την παράδοσή μας και τον πολιτισμό μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO