Έκκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή απευθύνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, Ίλον Μασκ, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ  θα έπρεπε «να κρεμάσει το καπέλο του και να ανοίξει πανιά στο ηλιοβασίλεμα» (σ.σ. να παραιτηθεί).

Γράφοντας στο Twitter, όπου έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακόλουθους, ο Μασκ είπε: «Δεν μισώ τον άντρα, αλλά είναι καιρός ο Τραμπ να κρεμάσει το καπέλο του και να πλεύσει στο ηλιοβασίλεμα. Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει επίσης να σταματήσουν την επίθεση – μην το κάνετε έτσι ώστε ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει ο Τραμπ είναι να ανακτήσει την Προεδρία».

Στη Βουλή

Μια δικομματική επίλεκτη επιτροπή της Βουλής διεξάγει δημόσιες ακροάσεις αναφορικά με την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Η επόμενη δημόσια ακρόαση της επιτροπής έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη.

Διαβάστε επίσης – Μασκ: Προτιμάει «έναν λιγότερο διχαστικό» προεδρικό υποψήφιο από τον Τραμπ για το 2024

Το Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Μασκ χρησιμοποιώντας μη κόσμιους χαρακτηρισμούς ισχυριζόμενος ότι ο Μασκ, σε κατ΄ ιδίαν  συνάντηση του είχε πει ότι τον είχε ψηφίσει. Αλλά ο Μασκ με tweet αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla είπε προηγουμένως η πρώτη του ψήφος για Ρεπουμπλικανό ήταν η Mayra Flores, η νικήτρια των ειδικών εκλογών στο Νότιο Τέξας τον Ιούνιο.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ αποκάλυψε επίσης ότι «έτεινε» προς το να ψηφίσει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, εάν ήταν υποψήφιος για πρόεδρος το 2024.

Δύσκολη μέρα

Τα σχόλια του Μασκ για τον Τραμπ ήρθαν μετά από μια τεταμένη μέρα για τις επιχειρήσεις του.

Η SpaceX, η εταιρεία επαναχρησιμοποιήσιμων πυραύλων του, πραγματοποίησε μια δοκιμή εδάφους ενός ενισχυτή πυραύλων που κατέληξε σε μια απροσδόκητη έκρηξη στην Μπόκα Τσίκα του Τέξας.

Ο Μασκ αντιμετωπίζει επίσης μια νομική πρόκληση από το Twitter τη Δευτέρα, αφού προσπάθησε να τερματίσει μια προηγούμενη συμφωνία που είχε συνάψει για να αποκτήσει το κοινωνικό δίκτυο για 54,20 δολάρια ανά μετοχή. Το Twitter λέει ότι η βάση του για τον τερματισμό της συμφωνίας ήταν « άκυρη και άδικη. ”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα