Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε το ποσό των 20 εκατ. ευρώ στην επιτυχή έκδοση του πράσινου ομολόγου της Lamda Development ύψους 230 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Lamda Development είναι κάτοχος του The Ellinikon, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ελλάδα και ενός από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, που στοχεύει να μετατρέψει τον πρώην Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην περιοχή του Ελληνικού σε βιώσιμο και πλήρως ολοκληρωμένο εμπορικό, οικιστικό χώρο και και σημείο φιλοξενίας ανοιχτό στο κοινό.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Lamda Development

Τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου θα χρηματοδοτήσουν βιώσιμα έργα στο Ελληνικό, μεταξύ άλλων πράσινα κτίρια και έργα, πράσινη ενέργεια και τεχνολογίες έξυπνων πόλεων και με τα κεφάλαια της EBRD η Lamda θα χρηματοδοτήσει περιουσιακά στοιχεία με πράσινη πιστοποίηση (LEED “Gold” ή BREEAM “Very Good”).

Το πράσινο ομόλογο είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι αναρμονισμένο με τις Αρχές Πράσινων Ομολόγων της Διεθνούς Ένωσης Κεφαλαιαγοράς.

Ο Vlaho Kojakovic, επικεφαλής Ακίνητης Περιουσίας και Τουρισμού της EBRD, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλουμε στην πορεία της Lamda προς τη μετάβασή σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα και στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου εστιασμένου στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα στο κλίμα, μέσω ενός προσαρμοσμένου εργαλείου στις κεφαλαιαγορές. Το Ελληνικό είναι ένα εμβληματικό έργο για τη μετάβαση του (κατασκευαστικού) κλάδου σε μία υψηλών προδιαγραφών, έξυπνη και βιώσιμη περιοχή κτιρίων και υποδομών, η οποία προσφέρει ένα ευέλικτο μείγμα χρήσης γης και έχει σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμμετοχή της EBRD στο πρώτο μας πράσινο ομόλογο που είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο. Αυτή η συναλλαγή εδραιώνει περαιτέρω τη σχέση μας με την EBRD, την οποία θεωρούμε ισχυρό εταίρο στο ταξίδι μας να καταστήσουμε το Ελληνικό ως ένα έργο σημείο αναφοράς για τη βιωσιμότητα και την έξυπνη διαβίωση. Η μεγάλη ανταπόκριση των επενδυτών σε αυτό το ομόλογο αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης στη δέσμευσή μας να παρέχουμε σε όλη την κοινωνία, με υπεύθυνο τρόπο, τα υψηλότερα πρότυπα ζωής σε ένα αστικό περιβάλλον».

Το 2019, η τράπεζα επένδυσε 22,7 εκατ. ευρώ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη του Ελληνικού.

Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 5,8 δισ. ευρώ σε 91 έργα στον εταιρικό, χρηματοοικονομικό, ενεργειακό κλάδο όπως και σε αυτόν των υποδομών της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις