Συνεδριάζει αύριο Τρίτη 12 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ προκειμένου να εγκρίνει ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών σε ποσοστό έως 10%.

Θα ακολουθήσει η σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου η σχετική απόφαση να τεθεί υπό την έγκριση των μετόχων.

Διαβάστε επίσης: Στάσσης (ΔΕΗ) – Το σχέδιο για τις λιγνιτικές περιοχές

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Στάσσης μιλώντας στους μετόχους κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης είχε προαναγγείλει τη σχετική απόφαση τονίζοντας ότι το διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει ευρύ πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της εταιρείας: «Δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από το να επενδύσουμε στη μετοχή της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο απαντώντας σε ερώτηση μετόχου σημείωσε ότι «η μετοχή της εταιρείας είναι φθηνή. Κάνετε υπομονή», συνέστησε, «και θα βελτιωθεί. Σε έξι με εννέα μήνες θα συζητήσουμε ξανά».

Διαβεβαίωσε δε, πως η ΔΕΗ θα εφαρμόσει στο ακέραιο το στρατηγικό της πλάνο, το οποίο τρέχει γρηγορότερα. Μάλιστα διευκρίνισε ότι τα χρήματα που αντλήθηκαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου δεν έχουν πειραχτεί και παραμένουν διαθέσιμα για το στρατηγικό σχέδιο της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις