Ο Όμιλος ΑΒΑΞ προχώρησε στην προμήθεια στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στο πλαίσιο υλοποίησης των έργων υποδομής της α’ φάσης στο «The Ellinikon», προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την ομάδα επίβλεψης έργου της Lamda Development.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο στόλος που απόκτησε ο Όμιλος ΑΒΑΞ εξασφαλίζει μηδενική εκπομπή αέριων ρύπων, ενώ η ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση και τα λιγότερα μηχανικά μέρη των ηλεκτρικών οχημάτων, περιορίζουν σημαντικά όχι μόνο την κατανάλωση, αλλά και το κόστος χρήσης και συντήρησης. Επιπλέον, χάρη στις επιδόσεις τους που κάνουν την οδήγηση εξαιρετικά εύκολη και ξεκούραστη -παράγοντας ιδιαίτερα σημαντικός για εργοταξιακή χρήση- είναι σχεδόν αθόρυβα, χαρακτηριστικό απαραίτητο για τη συνολική μείωση των επιπέδων ηχορύπανσης».

Διαβάστε επίσης: Μνημόνιο Συνεργασίας Prodea, Lamda και CGS για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό

Τα έργα της α’ φάσης

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος ΑΒΑΞ έχει αναλάβει και αυτή τη στιγμή υλοποιεί τα έργα υποδομής της α’ φάσης στο «The Ellinikon», τη μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Τα έργα, μεταξύ άλλων, αφορούν την κατασκευή ενός εκτεταμένου οδικού δικτύου, την υπογειοποίηση της λεωφόρου Ποσειδώνος και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου, καθώς και την κατασκευή πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων, δικτύων κοινής ωφέλειας για την εξυπηρέτηση όλων των προγραμματιζόμενων κτιρίων. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα κτίρια των οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων, του αθλητικού συγκροτήματος, του Μητροπολιτικού Πάρκου, καθώς και των λοιπών αναπτύξεων της α’ φάσης του έργου. Για την εκτέλεση του έργου, προβλέπεται η δημιουργία 700 νέων θέσεων εργασίας.

Η Ρόη Κωνσταντάρου, επικεφαλής της διεύθυνσης ποιότητας, ασφάλειας, υγείας, περιβάλλοντος & βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΑΒΑΞ, δήλωσε σχετικά: «Πιστός στην αποστολή του να κατασκευάζει βιώσιμα έργα που θα προάγουν την ανάπτυξη της χώρας, θα αναβαθμίζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής των πολιτών, ο Όμιλος ‘ΑΒΑΞ αποδεικνύει και στα έργα υποδομών του The Ellinikon τη δέσμευσή του να αξιοποιεί, τόσο την υψηλή κατάρτιση και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του, όσο και καινοτόμες τεχνολογίες με υψηλά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές