Βλέποντας πλέον τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια κεφ/ση, η μετοχή της GAP (NYSE:GPS) έχει χάσει το 74% της αξίας της στους τελευταίους 12 μήνες, με τους επενδυτές να έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια σοβαρής ανάρρωσης. Η μετοχή τρέχει με 10 πτωτικούς στους τελευταίους 12 μήνες, ενδεικτικό του κακού κλίματος, ενώ και η ξαφνική (;) παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου δεν μπορεί να εκληφθεί θετικά, συνυπολογίζοντας και τη μέτρια χρηματοοικονομική εικόνα.

Προφανώς, οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση δεν μπορεί να εκληφθεί ως αντιστροφή της ισχύουσας βαριάς πτωτικής τάσης, αλλά ως ευκαιρία εκ νέου σήματος short, με το προηγούμενο από την περιοχή των 15,60 δολαρίων να είναι ακόμα εν ισχύ, και την κοντινή αντίσταση στα 10,10. Η επόμενη στάση στην πτώση δείχνει να είναι στα 6,90.

Η εταιρεία, παρά την τίμια μερισματική πολιτική των 5,82%, με τα 0,15 δολάρια να αποκόπηκαν λίγες ημέρες πριν, κατέγραψε ζημίες τριμήνου στα 162 εκατ. δολάρια, κατά 197% ανώτερες σε τριμηνιαία βάση, με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει κάμψη 12,88% στα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Προβληματικές φαίνονται και οι λειτουργικές χρηματοροές (εκροές 362 εκατ. δολαρίων), με τον δείκτη χρέους προς ενεργητικό στο 80% και την αξία προς EBITDA στο 10,44.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News