Ανακόπηκε σήμερα Παρασκευή η πτωτική τροχιά για τις τιμές του πετρελαίου που έφερε το Brent ακόμα και κάτω από τα 98 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι προοπτικές για μια λιγότερο επιθετική αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve, εν μέσω του κινδύνου για ύφεση, ασκούν πιέσεις στις τιμές οι οποίες καταγράφουν κέρδη. Ωστόσο, οι ανησυχίες για ανάκαμψη της ζήτησης περιορίζουν τα κέρδη.

«Το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε μεγάλο βαθμό με τον ρυθμό της πολιτικής της Federal Reserve και τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει τόσο στην καταστροφή της ζήτησης όσο και στο δολάριο ΗΠΑ», δήλωσε ο Stephen Innes, συνεργάτης της SPI Asset Management.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Στο 9,1% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για παράδοση Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν 1,25 δολ., ή 1,3%, στα 100,35 δολ. το βαρέλι, ενώ το αργό πετρέλαιο WTI αυξήθηκε 90 σεντς, ή 0,9%, στα 96,68 δολ. το βαρέλι.

Τα στοιχήματα για τη Fed

Αμερικανοί τραπεζίτες, από το στρατόπεδο των λεγόμενων γερακιών, δήλωσαν την Πέμπτη ότι τάσσονται υπέρ μιας άλλης αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα, παρά το γεγονός ότι η Wall Street έχει αρχίσει να στοιχηματίζει για ακόμα πιο επιθετική αύξηση κατά μία ολόκληρη μονάδα.

Η αβεβαιότητα για την αύξηση των επιτοκίων και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία ώθησαν και τα δύο συμβόλαια πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα την Πέμπτη, τα οποία ήταν κάτω από το κλείσιμο της 23ης Φεβρουαρίου, την ημέρα πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ: Πρόβλεψη για βραδύτερη αύξηση της ζήτησης πετρελαίου το 2023

Ωστόσο, τόσο το Brent όσο και το WTI είχαν ανακτήσει σχεδόν όλες τις απώλειες μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές