Να «σβήσει» το αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας επιχειρεί αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς βρίσκει κάποια στηρίγματα για να ανακτήσει τη ζώνη των 800 μονάδων, αλλά χωρίς να προχωρά σε πιο αποφασιστικές κινήσεις. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,51% στις 800,38 μονάδες, με τον τζίρο όμως να μην έχει ξεπεράσει καν τα 20 εκατ. ευρώ.

Ένα μήνας σε στενό εύρος

Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα έχει προβληματίσει την αγορά, καθώς μετά από σχεδόν 4 ώρες συνεδρίασης δεν έχουν διακινηθεί καν 7 εκατ. τεμάχια. Και με αυτά τα «ολίγα τεμάχια» ο γενικός δείκτης προσπαθεί να ανακτήσει τις 802 μονάδες, ώστε να μηδενίσει τις εβδομαδιαίες απώλειες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αγορά κλείνει σχεδόν ένα μήνα σε ένα στενό εύρος με σημείο αναφοράς τις 800 μονάδες. Και μπορεί να παραμένει σε ισχύ το αρνητικό σενάριο, έως τη ζώνη υποδοχής των 765-770 μονάδων, ωστόσο υπάρχουν κάποιες στηρίξεις που δεν έχουν επιβεβαιώσει τα χαμηλότερα επίπεδα ακόμη. Πάντως σε κάθε περίπτωση η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει καλύτερη συμπεριφορά αναφορικά με τη συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς αναμένονται εξελίξεις τόσο στο μέτωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και σε εκείνο του Nord Stream.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, Λάμδα, Quest και Εθνική ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Jumbo, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Σαράντης, Eurobank, Coca Cola και Motor Oil. Στον αντίποδα Aegean και Μυτιληναίος δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών