Ισχυρή παραμένει η ζήτηση για το iPhone της Apple παρά τη διεθνή οικονομική αβεβαιότητα που οδήγησε τις παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων σε πτώση κατά 9%, στο δεύτερο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας Canalys.

Η Apple κατάφερε να αυξήσει το μερίδιό της στις παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων το δεύτερο τρίμηνο, και από 14% το προηγούμενο τρίμηνο, να σκαρφαλώσει στο 17%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, η οποία επισημαίνει ότι το iPhone 13 παραμένει σε υψηλή ζήτηση.

Η Samsung έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 21% της αγοράς, σύμφωνα με την Canalys, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα τηλέφωνα της σειράς Α χαμηλού επιπέδου που κοστίζουν λιγότερο από το iPhone 13.

Διαβάστε επίσης: Σε κινητά τηλέφωνα βρίσκεται πλέον 1 στις 4 κάρτες

Προκλήσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 28 Ιουλίου. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Λούκα Μαέστρι προειδοποίησε τον Απρίλιο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εταιρεία αυτό το τρίμηνο, και ειδικά αυτά που προκύπτουν από τις ελλείψεις και τις καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Διαβάστε επίσης: Apple: Δημιουργία του Lockdown Mode για την προστασία από κυβερνοεπιθέσεις

Όλα αυτά τα προβλήματα εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις συνολικές πωλήσεις έως και κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο η σταθερή ζήτηση για το iPhone 13 της Apple υποδηλώνει ότι τα έσοδα από τηλέφωνα της Apple μπορεί να είναι ισχυρά, παρά την προειδοποίηση του Μαέστρι.

Ο πληθωρισμός πλήττει την κατανάλωση

Ο αναλυτής της Canalys, Τόμπι Ζου, είπε ότι οι τηλεφωνικές παρουσιάσεις και οι ειδικές προσφορές μπορού να συμβάλουν στην άμβλυνση της πίεσης όσον αφορά στην προσφορά, αλλά προειδοποίησε ότι οι καταναλωτές έχουν επηρεαστεί από τον πληθωρισμό και δεν έχουν τόσο πολύ διαθέσιμο εισόδημα για να αγοράσουν νέα τηλέφωνα όπως πέρυσι. Και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή