Mε σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα η Wall Street, η οποία έλαβε σημαντική ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα για να ανακτήσει τα πρώτα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα προκειμένου να ανατρέψει το άκρως αρνητικό κλίμα.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 2,42% στις 31.824 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,75% στις 3.936 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 3,11% στις 11.713 μονάδες. Και οι τρεις δείκτες έκλεισαν πάνω από τον κινητό μέσο των 50 ημερών, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Διαβάστε επίσης: Τι ψηφίζουν για τις αγορές 259 fund managersΜε τη σημερινή άνοδο, όλο και μεγαλύτερη μερίδα επενδυτών θεωρεί ότι οι δείκτες είδαν τα χαμηλά τους, μετά την απότομη πτώση τους φέτος, και καθώς ο τελευταίος γύρος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων έδειξε ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν οικονομικές πιέσεις καλύτερα από ό,τι αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο.Έτσι, η αγορά έλαβε σημαντική ώθηση από τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου από μεγάλες εταιρείες αυτή την εβδομάδα. Βέβαια, δεν έλειψε και ο προβληματισμός σχετικά με το πώς οι επιχειρήσεις θα χειριστούν τις οικονομικές πιέσεις – συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου πληθωρισμού και του ισχυρότερου δολαρίου – καθώς οι φόβοι για ύφεση εξακολουθούν να υφίστανται.

Η εικόνα στο ταμπλό

Η Johnson & Johnson ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα, αν και ο φαρμακευτικός κολοσσός μείωσε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα και τα κέρδη του για ολόκληρο το έτος. Τα έσοδα της Hasbro για το προηγούμενο τρίμηνο ήταν λίγο κάτω από τις προσδοκίες, αλλά και οι δύο τίτλοι έκλεισαν σε θετικά εδάφη.Οι μετοχές της IBM υποχώρησαν κατά 6%, αφού η εταιρεία τεχνολογίας μείωσε τις προβλέψεις της για τις ταμειακές ροές, παρά το γεγονός ότι ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα.Μέχρι στιγμής, περίπου το 8% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Από αυτές τις εταιρείες, περίπου τα δύο τρίτα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street