Άνοιξε σήμερα η αυλαία της δικαστικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Ίλον Μασκ και στην Τwitter, αναφορικά με την απόφαση του μεγιστάνα να κάνει πίσω από την ύψους 44 δισ. δολαρίων συμφωνία εξαγοράς της πλατφόρμας, προσφέροντας μια πρώτη σημαντική, αν και συμβολική, νίκη στην πλατφόρμα.

Η νομική διαδικασία, σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, ξεκίνησε με τη συζήτηση να επικεντρώνεται καταρχάς στην ένσταση που έχει υποβάλει ο Ίλον Μασκ επί του αιτήματος που υπέβαλε η Twitter για την διεξαγωγή ταχείας δίκης με το επιχείρημα πως αν η διαδικασία είναι αργή, η αβεβαιότητα που θα υπάρχει για το μέλλον της θα της προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημιά. Η δικαστής που άκουσε τα νομικά επιχειρήματα των δύο πλευρών, απέρριψε την ένσταση του Μασκ και ενέκρινε την επιτάχυνση της διαδικασίας ορίζοντας την έναρξη της δίκης για τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Διαβάστε επίσης: Ο Ίλον Μασκ, το Twitter και οι θεωρίες για τα πραγματικά κίνητρα του

Οικονομική ζημιά για την πλατφόρμα 

«Καμία δημόσια εταιρεία αυτού του μεγέθους ήταν αντιμέτωπη με τόσο μεγάλη αβεβαιότητα. Εκατομμύρια μετοχές της Twitter διαπραγματεύονται καθημερινά υπό την σκιά των αμφιβολιών που δημιούργησε ο Μασκ» υποστήριξαν στο αίτημα τους οι δικηγόροι της πλατφόρμας, ζητώντας ταχεία δικαστική διαδικασία.

Πραγματικά, η μετοχή της Twitter που την εποχή της συμφωνίας βρισκόταν πάνω από τα 50 δολάρια ανά μετοχή, πλέον κινείται κάτω από τα 40 δολάρια από την μετοχή, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε υποχωρήσει έως και στα 32,55 δολάρια.

Επιπλέον, στο αίτημα που είχε καταθέσει, η εταιρεία υποστήριξε πως, αν η δικαστική διαδικασία καθυστερήσει εντός του 2023, εφόσον ο Μασκ υποχρεωθεί τελικά να τηρήσει την συμφωνία, τότε θα είναι εξαιρετικά στενά τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της, καθώς το deal για την χρηματοδότηση της λήγει τον ερχόμενο Απρίλιο, ήτοι δηλαδή ένα χρόνο αφότου οι δύο πλευρές «έδωσαν» τα χέρια.

Μάταιη προσπάθεια καθυστέρησης από τον Μασκ 

Ουσιαστικά η Twitter ήθελε η δίκη να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο, ενώ ο Μάσκ ήθελε η διαδικασία να τραβήξει μέχρι και την επόμενη χρονιά. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο σήμερα πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν και να μπορούν να παρουσιάσουν τα στοιχεία που ανακάλυψαν αναφορικά με τους ψεύτικους λογαριασμούς της πλατφόρμας και στα οποία ο Μασκ στήριξε την απόφαση του να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία. Όμως, το αφεντικό της Tesla ήξερε πως, ουσιαστικά, αν η διαδικασία καθυστερούσε, η πλατφόρμα θα βρισκόταν σε όλο και πιο δεινή θέση. Κάτι που απέτυχε να “περάσει” στο δικαστήριο.

Θυμίζουμε πως την αγωγή την έχει υποβάλλει η εταιρεία απαιτώντας από την Δικαιοσύνη να υποχρεώσει τον Μασκ να υλοποιήσει τη μεταξύ τους συμφωνία και μάλιστα στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή