Περικοπές στις καταναλωτικές αγορές και επιφυλακτικότητα από έναν στους δύο καταναλωτές την πρώτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων διακρίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΑ), Βασίλης Κορκίδης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του, το λιανεμπόριο βρίσκεται σε στάση αναμονής, με μόνο τον κλάδο των λευκών συσκευών να φαίνεται πως προσελκύει το καταναλωτικό ενδιαφέρον, και αυτό λόγω της επιδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακακλώνω – Αλλάζω συσκευή».

Διαβάστε επίσης: Κορκίδης: Οι φετινές εκπτώσεις θα λειτουργήσουν ως «κυματοθραύστης» στην ακρίβεια

Ο κ. Κορκίδης αποδίδει τη συγκρατημένη συμπεριφορά των καταναλωτών στους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος και στην άνοδο των τιμών των καυσίμων που δημιουργούν αβεβαιότητα ενόψει του επόμενου χειμώνα.

Η δήλωση του Βασίλη Κορκίδη έχει ως εξής: «Περικοπές και στις αγορές των καλοκαιρινών εκπτώσεων δείχνει η αγοραστική κίνηση της πρώτης εβδομάδας στην Αττική, με μόνο, ίσως, ενθαρρυντικό στοιχείο, την εποχική “τουριστική κατανάλωση”. Σε συνέχεια της εξάμηνης περιόδου περιορισμού των καταναλωτικών δαπανών των νοικοκυριών, το λιανεμπόριο της Αττικής βλέπει ένα στους δύο πελάτες να είναι επιφυλακτικός στο πώς, τι, πού και – κυρίως – πόσα θα ξοδέψει. Το λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε στάση αναμονής και ο μόνος κλάδος που φαίνεται να προσελκύει το καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι των λευκών ηλεκτρικών συσκευών και των κλιματιστικών, λόγω επιδότησης για την αντικατάστασή τους. Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος, οι τιμές των καυσίμων και η αβεβαιότητα του χειμώνα αντανακλά στη ψυχολογία του μέσου καταναλωτή, που φαίνεται να προτιμά τον “μέρμηγκα παρά τον τζίτζικα”. Έπεται, βεβαίως, μεγάλη διάρκεια και συνέχεια των εκπτώσεων με επόμενο “σημείο ελέγχου” στις αστικές αγορές της Αττικής μετά την καταβολή του μηνιάτικου του Ιουλίου και το επίδομα αδείας του Αυγούστου.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις