Νέα τεχνολογία αιχμής ενσωματώνει στο αποχετευτικό της δίκτυο η ΕΥΑΘ Α.Ε., εγκαθιστώντας καινούριο σύστημα τηλεελέγχου σε όλα τα αντλιοστάσια αποχέτευσης της περιοχής ευθύνης της. Η σχετική σύμβαση για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε παραγωγική λειτουργία του νέου συστήματος SCADA αποχέτευσης της ΕΥΑΘ υπογράφηκε με τον ανάδοχο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Τσιμισκή 91.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα τηλεελέγχου – τηλεεποπτείας αντλιοστασίων αποχέτευσης, που σχεδιάστηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Δικτύων Αποχέτευσης, για να αντικαταστήσει τα υπάρχοντα, λιγότερο λειτουργικά συστήματα. Το νέο σύστημα SCADA θα συμβάλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της προληπτικής συντήρησης των αντλιοστασίων αποχέτευσης και θα δώσει τη δυνατότητα έγκαιρης επέμβασης για άμεση επισκευή τυχόν βλαβών και ήσσονα επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Παράλληλα, έχοντας ως βασικό του χαρακτηριστικό την επεκτασιμότητά του, θα δώσει τη δυνατότητα στην ΕΥΑΘ να επεκτείνει τη ζώνη ευθύνης της και σε νέες περιοχές, καθώς η εταιρεία θα μπορεί πλέον να διαχειριστεί ακόμη μεγαλύτερο αριθμό αντλιοστασίων αποχέτευσης.

Ψηφιακές τεχνολογίες

«Οι νέες ψηφιακές και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες μαζί με το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό μας, με άλλα λόγια ο συνδυασμός του ψηφιακού με τον πραγματικό κόσμο μας, είναι ο τρόπος να καταστήσουμε τις υποδομές και τις πόλεις μας βιώσιμες και ανθεκτικές. Αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία εξυπηρετεί και η εγκατάσταση του νέου SCADA, που επιχειρησιακά θα μας λύσει τα χέρια για άμεσες, αποτελεσματικές επεμβάσεις προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Διαβάστε επίσης: ΕΥΑΘ: Με σταθερά υψηλή κερδοφορία και το 2021

Το έργο, που θα είναι λειτουργικό περί τα τέλη του 2023, έχει αρχικό προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και 18μηνη διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης. Ανάδοχος εταιρεία είναι η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, την οποία κατά την υπογραφή της σύμβασης εκπροσώπησε ο διευθυντής του έργου Παναγιώτης Διαμαντόπουλος.

Η εγκατάσταση του νέου SCADA εντάσσεται σε ένα σύνολο μεγάλων αποχετευτικών έργων που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η ΕΥΑΘ Α.Ε., τα οποία στόχο έχουν την αειφόρο ανάπτυξη και ευρωστία της πόλης της Θεσσαλονίκης, των όμορων περιοχών και φυσικά των συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Blueground: Νέα χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων – Τα επόμενα σχέδια
Επιχειρήσεις |

Χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων για την Blueground – Πώς έφτασε τα 15.000 διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο

Η αξία της εταιρείας έχει αυξηθεί από την προηγούμενη αποτίμηση των 750 εκατ. δολαρίων μετά την αύξηση της σειράς Γ ύψους 140 εκατ. δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2021