Πτώση που ξεπερνά τα 4 δολάρια το βαρέλι καταγράφει η τιμή του πετρελαίου, αφού τα υψηλότερα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ υποδαύλισαν τις ανησυχίες για τη ζήτηση και η επιστροφή της Λιβύης και της Ρωσίας στην παραγωγή ενέργειας μείωσαν τις ανησυχίες για την προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent υποχώρησαν κατά 4,29 δολάρια ή 4% στα 102,65 δολάρια το βαρέλι από την προηγούμενη συνεδρίαση. Τα αμερικανικά συμβόλαια του αργού West Texas Intermediate σημείωσαν πτώση κατά 4,15 δολάρια ή 4,2% στα 95,73 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 1,9% την Τετάρτη.

Οι όγκοι συναλλαγών των προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου ήταν αραιοί και οι τιμές ευμετάβλητες, καθώς οι traders πρέπει να εξομαλύνουν την πιο περιορισμένη προσφορά λόγω της απώλειας ρωσικών βαρελιών μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία, με τις ανησυχίες για την ασθενέστερη ζήτηση ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε στην αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης, εστιάζοντας στην καταπολέμηση του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και όχι στην οικονομική ύφεση, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να επιβαρύνει τη ζήτηση πετρελαίου.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές, οι οποίες συχνά κινούνται παράλληλα με τις τιμές του πετρελαίου, υποχώρησαν επίσης εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια.

Τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 3,5 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης (NOC) δήλωσε την Τετάρτη ότι η παραγωγή αργού πετρελαίου επανήλθε σε αρκετές πετρελαιοπηγές.

Στο μέτωπο του φυσικού αερίου, η Gazprom έθεσε σε λειτουργία τον αγωγό Nord Stream 1, ο οποίος προμηθεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές