Έχοντας ως δεδομένο το αρνητικό κλίμα στο Bitcoin, αφενός λόγω του ότι έχει χάσει εδώ και πολλές εβδομάδες τη μακροπρόθεσμης σημασίας στήριξη των 28-29.000 δολαρίων, αφετέρου εξαιτίας των συστημικών κινδύνων που ελλοχεύουν μετά την κρίση στα ανταλλακτήρια, οι επενδυτές κοιτούν με δυσπιστία το υφιστάμενο θετικό momentum.

Η μεγάλη εικόνα

Η αγορά κρυπτονομισμάτων βρέθηκε σε δυσμενή θέση από τις αρχές κιόλας του 2022, καθώς ενδεικτικά το μεγάλο σε κεφ/ση κρυπτονόμισμα έχει χάσει 51% από 1/1 και 64% από τα υψηλά του, ακόμα και μετά την κατά 40% ανάρρωσή του εντός του διμήνου. Και προφανώς, η περιοχή έως και τα 30.000 δολάρια οριοθετεί την αρνητική περιοχή στην οποία έχει υπεισέλθει το διάγραμμα.

Οι διαθέσεις των βραχυπρόθεσμων

Το τέμπο των ημερών, ωστόσο, θέλει το Bitcoin να βρίσκεται σε πλαγιοανοδική κίνηση, εν είδει αισιόδοξης συσσώρευσης, κυρίως ωθούμενη από την άμβλυνση των επιθετικών διαθέσεων της Fed ως προς την επιτοκιακή στόχευση, μην αμελώντας ότι όσο ενδυναμώνει το δολάριο ΗΠΑ, τόσο υποτιμάται ενδογενώς το κρυπτονόμισμα που αποτιμάται πάνω του. Οι επενδυτές, έχοντας ήδη δει πρόσφατα τιμές άνω των 65.000, θεωρούν πως ίσως ήρθε η ώρα να δει η αγορά το “φθηνό” Bitcoin, με την επίσης φθηνή προσδοκία ότι θα επιστρέψει εκεί, ή τουλάχιστον εκεί.

Τεχνικά

Η περιοχή των 23.000 οριοθετεί το άνω όριο του εν λόγω σχηματισμού συσσώρευσης, και η επί τόπου στροφή της τιμής χθες επιβεβαιώνει την ορθότητα των ευρημάτων. Έτσι, μια επιστροφή τουλάχιστον έως τα 19.700 είναι δικαιολογημένη, ενώ τονίζεται πως η ενδεχόμενη απώλεια αυτών, και δη με όγκους, θα αποτελέσει ταφόπλακα για τους ήδη πληγωμένους αγοραστές, ώστε να αναμένεται ανατροφοδότηση της ισχύουσας πτωτικής μεσοπρόθεσμης τάσης και τελικά η ζώνη υποδοχής να είναι η περιοχή πέριξ των 11.000. Το στοπ στις θέσεις short φαίνεται λογικό πάνω από 24.300 σε κλείσιμο 4ώρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News