Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ηγείται της ανοδικής πορείας λόγω του ράλι των μετοχών της Tesla, μετά την ανακοίνωση καλύτερων αποτελεσμάτων τριμήνου από τα αναμενόμενα.

Οι τεχνολογικές μετοχές πήραν επίσης ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου στις αγορές συναλλάγματος.

Ο τεχνολογικά Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1.36%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στο +0.99%. Εν τω μεταξύ, ο Dow Jones κέρδισε 161 μονάδες ή 0.51% σε μια ασταθή συνεδρίαση.

Ο Nasdaq αναμένεται να κλείσει με κέρδη την τρέχουσα εβδομάδα, έχοντας σημειώσει μέχρι στιγμής άνοδο περίπου 5,3%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Dow είναι σχεδόν 2,4% υψηλότερα ενώ ο S&P 500 κερδίζει 3,5%.

Θετικά αποτελέσματα

Οι επενδυτές συνέχισαν να στρέφονται προς τις μετοχές τεχνολογίας που τροφοδότησαν το ράλι αυτής της εβδομάδας, καθώς ορισμένα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα έκαναν τη Wall Street να αναζητήσει στοιχεία ενεργητικού που έχουν υποχωρήσει.

«Αυτό που βλέπετε στην αγορά σήμερα είναι συνεχής πιθανή ανάκαμψη, κάποια συνεχιζόμενη αισιοδοξία ότι οι αριθμοί δεν είναι τόσο κακοί όσο φοβόμασταν», δήλωσε ο Robert Cantwell, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Upholdings. «Αλλά αυτό συμβαίνει στην αγορά εδώ και σχεδόν ένα μήνα».

Περισσότερες από 90 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα κέρδη τους για το δεύτερο τρίμηνο και το 78% ανέφεραν κέρδη υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Υποχώρησε το δολάριο

Εν τω μεταξύ, το δολάριο υποχώρησε μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα,  για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Η αποδυνάμωση του δολαρίου θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας, καθώς αρκετές μεγάλες εταιρείες του χώρου αποκτούν ένα μέρος των εσόδων τους εκτός των ΗΠΑ.

Παρά τις κινήσεις αυτές, αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν τις αδύναμες οικονομικές εκθέσεις και τις μεγαλύτερες πληθωριστικές πιέσεις ως ενδείξεις ότι οι αγορές δεν έχουν ακόμη πιάσει τα χαμηλότερα επίπεδα.

Η ανεργία

Άλλωστε, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας συνέχισαν την ανοδική τους τάση και άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2021. Οι αρχικές αιτήσεις ανήλθαν στις 251.000 για την εβδομάδα της 16ης Ιουλίου, από προσαρμοσμένες 244.000 αιτήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, στην τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η AT&T σημείωσε πτώση 7,6% μετά τη μείωση της πρόβλεψης για τις ελεύθερες ταμειακές ροές για το σύνολο του έτους. Παρόλα αυτά, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ξεπέρασε τις προσδοκίες στο δεύτερο τρίμηνό της.

Η American Airlines σημείωσε πτώση 7,4% μετά την περικοπή των σχεδίων ανάπτυξης, παρά την ανακοίνωση κερδών, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Παρόλα αυτά, η εταιρεία προέβλεψε κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα της United Airlines ήταν κατώτερα των προσδοκιών, οδηγώντας τη μετοχή σε πτώση 10,2%.

Η Carnival σημείωσε πτώση 11,2% αφού ανακοίνωσε ότι πωλεί επιπλέον 1 δισ. δολάρια μετοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]