Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται το περιεχόμενο των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται. Πάντως ο Nasdaq πήρε μικρή ώθηση από την άνοδο των μετοχών της Tesla, μετά τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 181 μονάδες ή 0,57% στις 31.693 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,22% στις 3.951 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει έδαφος στις 11.900 μονάδες αυξημένος κατά 0,04%.

Διαβάστε επίσης: PwC: Ισχυρές σε αξία οι εξαγορές και συγχωνεύσεις το α’ εξάμηνο του 2022 – Επανήλθαν στα προ πανδημίας επίπεδα

Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια ευρύτερα καλύτερη εικόνα της αμερικανικής αγοράς αυτό το μήνα. Μάλιστα, την Τετάρτη και οι τρεις βασικοί δείκτες «έπιασαν» το υψηλότερο σημείο τους εδώ και πάνω από ένα μήνα, με τον S&P 500 να κλείνει στο καλύτερο επίπεδο του από τις 9 Ιουνίου. Ο Nasdaq έκλεισε με αύξηση κατά 1,6% με τα συνολικά κέρδη του για την μέχρι τώρα εβδομάδα να ανέρχονται στο 3,9%.

Το διάστημα αυτό τα βλέμματα είναι στραμμένα στη ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων. Περίπου το 13% των επιχειρήσεων του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα. Από τις εταιρείες αυτές περίπου τα δύο τρίτα κινήθηκαν σε καλύτερα από τα αναμενόμενα επίπεδα, γεγονός που ανακούφισε την αγορά που ανησυχούσε για την πορεία των εταιρικών επιδόσεων.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 0,071% στο 2,96.

Στην αγορά των commodities, το πετρέλαιο υποχωρεί σημαντικά, με το Brent να χάνει 2,96 δολάρια στα 103,97 και το αμερικανικό WTI να βρίσκεται στα 96,48 δολάρια με πτώση κατά 3,40 δολάρια. Σημαντική άνοδος για τον χρυσό που κερδίζει 7 δολάρια στα 1.707 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street