Κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία καθώς η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι καταρρέει, οδηγώντας τη χώρα σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Αυτή την ώρα μεταβαίνει στον ιταλό Πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα προκειμένου να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Όπως δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, «υπό το φως της χθεσινής ψήφου της γερουσίας ζητώ να διακοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, διότι μεταβαίνω στον πρόεδρο της δημοκρατίας, για να του ανακοινώσω τις αποφάσεις μου». Ο Ντράγκι αναμένεται να παραιτηθεί οριστικά από πρωθυπουργός.

Τρεις από τους κυβερνητικούς εταίρους του συνασπισμού του Ντράγκι απέσυραν την υποστήριξή τους το βράδυ της Τετάρτης, αφότου ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης, απειλώντας να παραιτηθεί. Η κίνηση ουσιαστικά έδωσε τέλος στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας που κυβερνούσε από τον Φεβρουάριο του 2021.

Διαβάστε επίσης: Το ιταλικό χρέος στο στόχαστρο των αγορών

«Ευχαριστώ, και η καρδιά των κεντρικών τραπεζιτών κάποιες φορές χρησιμοποιείται», είπε τέλος ο Ντράγκι συγκινημένος από τα χειροκροτήματα.

Εκτινάχθηκε το 10ετές ομόλογο

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτινάχθηκε έως και 19 μονάδες βάσης στο 3,58%, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το Bloomberg. Το spread έναντι των αντίστοιχων γερμανικών bunds αυξήθηκε στις 232 μονάδες βάσης.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του ιταλικού χρηματιστηριακού δείκτη FTSE MIB υποχώρησαν έως και 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ