Οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors και Ford Motor ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές εποπτείας στις ΗΠΑ να τους επιτραπεί η ανάπτυξη ενός περιορισμένου αριθμού οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, χωρίς συστήματα ελέγχου από ανθρώπους, όπως το σύστημα διεύθυνσης, αλλά και τα πεντάλ των φρένων.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ (NHTSA) δημοσίευσε τα ξεχωριστά αιτήματα των δύο εταιριών, ενεργοποιώντας μία δημόσια συζήτηση 30 ημερών.

Η NHTSA έχει την αρμοδιότητα χορήγησης αδειών, επιτρέποντας σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων να κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο των ΗΠΑ, χωρίς να έχουν εγκατεστημένα συστήματα ελέγχου από ανθρώπους. Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες επιθυμούν την ανάπτυξη άνω των 2.500 οχημάτων ετησίως. Πρόκειται για το μέγιστο αριθμό που επιτρέπει η σχετική νομοθεσία, σχετικά με υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετακινήσεων, αλλά και τη μεταφορά δεμάτων. Καμία από τις εταιρίες δεν επιδιώκει έγκριση για την πώληση οχημάτων αυτόνομης οδήγησης σε πελάτες.

Διαβάστε ακόμα: Πώς λειτουργεί ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού οχημάτων υδρογόνου

Οι αιτήσεις των δύο εταιρειών

Η GM και ο τομέας της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης που διαθέτει (Cruise) δημοσιοποίησαν τον Φεβρουάριο την αίτηση τους προς την NHTSA, σχετικά με την ανάπτυξη οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, χωρίς συστήματα διεύθυνσης, καθρέπτες, ηλεκτροσήμανση στροφών, αλλά και αντιανεμικούς προφυλακτήρες.

Η αίτηση της Ford κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2021 και δεν είχε γίνει νωρίτερα γνωστή, μέχρι την χθεσινή δημοσιοποίησή από την NHTSA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Reuters

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή