Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς η βουτιά που σημείωσε ο Nasdaq δεν άφησε πολλά περιθώρια για διαφοροποιήσεις, αν και υπήρξαν εταιρικά αποτελέσματα που έδωσαν μια πιο αισιόδοξη νότα στις πιέσεις των τεχνολογικών μετοχών.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έχασε 0,53% στις 31.865 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,93% στις 3.961 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,87% στις 11.834 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικρά κέρδη στο φινάλε της εβδομάδας

H εικόνα στο ταμπλό

Η Wall Street πέρασε μια ισχυρή εβδομάδα, που τροφοδοτήθηκε από το ράλι των μετοχών τεχνολογίας. Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που ήταν καλύτερα από ό,τι αναμένονταν. Οι τρεις δείκτες έκλεισαν το πενθήμερο με κέρδη, με τον Nasdaq να τα περιορίζει όμως σήμερα στο +3,1%. Ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,7%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,2%.Σε επίπεδο τίτλων τώρα, κέρδη 2% σημείωσε η American Express, μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων. Στον αντίποδα, οι μετοχές της Snap σημείωσαν κατακόρυφη πτώση 35% αφού η μητρική εταιρεία Snapchat δημοσίευσε αποτελέσματα β’ τριμήνου που ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.Τα αποτελέσματα της Snap επηρέασαν και τις άλλες εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Οι μετοχές των Meta Platforms και του Pinterest υποχώρησαν 7% και 14%, αντίστοιχα, ενώ η Alphabet έχασε περισσότερο από 5%.Η Verizon σημείωσε πτώση περισσότερο από 4% αφού ο πάροχος ασύρματου δικτύου μείωσε τις προβλέψεις του για ολόκληρο το έτος, καθώς οι υψηλότερες τιμές μείωσαν την ανάπτυξη των συνδρομητών τηλεφώνου.

Χαμηλές οι προσδοκίες της αγοράς

Μέχρι στιγμής, περίπου το 21% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο. Από αυτές τις εταιρείες, περίπου το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet.Παρόλα αυτά, η Wall Street γνώρισε μια ισχυρή εβδομάδα, καθώς πολλά χαρτοφυλάκια απορρόφησαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου τα οποία ήταν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν. Την Παρασκευή, ο S&P 500 έφτασε και πάλι το επίπεδο των 4.000, για πρώτη φορά από τις 9 Ιουνίου, προτού αναδιπλωθεί και πάλι.«Αυτό σας δείχνει ότι οι προσδοκίες της αγοράς είναι πραγματικά χαμηλές, ότι λίγα καλά νέα μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ», σχολίασε ο Keith Lerner της Truist, σημειώνοντας ότι οι επενδυτές επανήλθαν σε αναπτυσσόμενες μετοχές ακόμη και εν μέσω αδύναμων οικονομικών δεδομένων. Σίγουρα, ορισμένοι συμμετέχοντες στην αγορά δεν πιστεύουν ότι η bear market έχει τελειώσει παρά τα κέρδη αυτής της εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street