Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καταφέρνοντας να φτάσει στη ζώνη των 830 μονάδων, για πρώτη φορά μετά από τα τέλη του Ιουνίου. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,47% στις 829,97 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 49 εκατ. ευρώ, καθώς έλαβαν ώθηση από τους δεικτοβαρείς κυρίως τίτλους. Σε επίπεδο εβδομάδας ο γενικός δείκτης κέρδη 4,45%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άλμα 10,8%.

Η αγορά κατάφερε να προσθέσει αυτήν την εβδομάδα σχεδόν 30 μονάδες στον γενικό της δείκτη και σχεδόν 50 μονάδες στον τραπεζικό δείκτη. Και σήμερα, αν και έκλεισε μακριά από τα ενδοσυνεδριακά της υψηλά, έδειξε να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών χωρίς να χάσει τα επίπεδα τα οποία είχε να δει από τα τέλη του Ιουνίου.

Εκτιμήσεις

Οι βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις πλέον είναι θετικές στην παρούσα, καθώς ο Γενικός Δείκτης έχει καταφέρει να κάνει την υπέρβαση των 805-807 μονάδων, αλλά και να διαπεράσει και τις 825 μονάδες. Το momentum είναι ισχυρό με το σήμα αγοράς από τις 811 μονάδες ως επιβεβαίωση στο overshooting να είναι εν ισχύ, με το στοπ κάτω από τις 809 σε κλείσιμο ώρας και επόμενο επίπεδο υποδοχής τις 835.

Οι διεθνείς αγορές

Βέβαια, σύμφωνα με την Trader24, παρά το καλό πρόσωπο που δείχνει το Χρηματιστήριο, παρατηρώντας ότι είναι και το μόνο που έκλεισε ισχυρά θετικά από τις ευρωαγορές, η πρόσφατη ιστορία έχει δείξει ότι όλα κρίνονται από την τάση στις διεθνείς αγορές, και ακόμα περισσότερο από τις εξελίξεις στο μέτωπο των επιτοκιακών αλλαγών στα μεγάλα οικονομικά συστήματα, με δεδομένο ότι ο πληθωρισμός έχει σκεπάσει κυριολεκτικά τα πάντα. Οι για άλλη μια συνεδρίαση ισχνοί όγκοι επιρρωνύουν την πεποίθηση του αβαθούς, ώστε να αναμένεται ο καταλύτης που θα προσδώσει την πραγματική μεσοπρόθεσμη κατεύθυνση.

Σε επίπεδο τίτλων, ο Μυτιληναίος με το +2,55% ξεχώρισε, ενώ σημαντικά ήταν τα κέρδη σε Aegean, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, η ΔΕΗ έχασε 2,26%, με τις ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan, Quest, Eurobank, Alpha Bank, Jumbo, Λάμδα και Ελλάκτωρ να κλείνουν σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών