Εικόνες χάους παρατηρούνται στο λιμάνι του Ντόβερ στη Βρετανία με οχήματα και φορτηγά να σχηματίζουν τεράστιες ουρές και τους ταξιδιώτες που ήλπιζαν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη να περιμένουν στους γύρω δρόμους πολλές ώρες.

Οι Βρετανοί επιρρίπτουν την ευθύνη στους Γάλλους για το χάος επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για ελέγχους.

Διαβάστε επίσης: Ημερήσιο «πλαφόν» σε επιβάτες θέτει το αεροδρόμιο Χίθροου

Η επιβατική κίνηση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βρετανικής πλευράς αναμένεται να είναι από τις μεγαλύτερες μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο σύμφωνα με το Λονδίνο η γαλλική πλευρά δεν έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επισπεύδονται οι διαδικασίες.

Το πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου λόγω καύσωνα αλλά και των αεροπορικών μεταφορών λόγω των περιορισμών ιδιαίτερα στο Χίθροου.

«Σε ένα νέο κόσμο ελέγχων μετά το Brexit και την Covid, προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τους σταθμούς ελέγχους στα γαλλικά σύνορα», ανέφερε η εταιρεία διαχείρισης του λιμανιού του Ντόβερ αλλά «το προσωπικό είναι ανεπαρκές και απέχει από αυτό που είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ένα ομαλό Σαββατοκύριακο».

«Τα γαλλικά τελωνεία μας εγκατέλειψαν σήμερα το πρωί», δήλωσε ο επικεφαλής του λιμένα Νταγκ Μπάνιστερ στο BBC, κάνοντας λόγο για «κρίσιμη κατάσταση». Ο ίδιος συμβούλευσε τους επιβάτες να «αποφεύγουν να πηγαίνουν στο λιμάνι προς το παρόν» λόγω της τεράστιας ουράς αναμονής, με τουρίστες και φορτηγά εμπορευμάτων να έχουν μπλοκαριστεί στους δρόμους της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Η πατριωτική δεξιά… λοξοκοιτάζει, ο Μητσοτάκης «σημαδεύει» Βελόπουλο και Νατσιό – Τετ α τετ με Ιερώνυμο
Επικαιρότητα |

Η πατριωτική δεξιά… λοξοκοιτάζει, ο Μητσοτάκης «σημαδεύει» Βελόπουλο και Νατσιό – Τετ α τετ με Ιερώνυμο

Μαζί στο Δήλεσι ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος – Το «χριστιανόμετρο», οι «γιαλαντζί», ο Βορράς – Αποδραματοποίηση της πολιτικής «σταθερότητας»

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».