Με απώλειες έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς επηρεάστηκαν από τα δημοσιεύματα ότι η Κίνα σχεδιάζει να ταξινομήσει τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ κινεζικές εταιρείες σε τρεις ομάδες, ανάλογα με την ευαισθησία των δεδομένων που κατέχουν.

Ειδικότερα,  δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,75%, και ο δείκτης Hang Seng Tech έχασε περίπου 2%. Σύμφωνα με τους Financial Times το νέο σύστημα που προωθεί η Κίνα στοχεύει να εμποδίσει τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές να διαγράψουν κινεζικές εταιρείες, εάν δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες των ΗΠΑ. Οι κινεζικές εταιρείες με «μυστικά» δεδομένα θα πρέπει να διαγραφούν από τον κατάλογο, αναφέρει η έκθεση.

Οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν τη Δευτέρα. Η Nio σημείωσε βουτιά 6,8%, η XPeng έχασε 7,22% και η Alibaba έπεσε 2,11%.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν επίσης χαμηλότερες. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,71% και ο Shenzhen Component έπεσε 0,94%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία υποχώρησε 0,69% και ο δείκτης Topix έχασε 0,61%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi διαφοροποιήθηκε και σημείωσε άνοδο 0,65%, ενώ ο Kosdaq παρέμεινε σχεδόν σταθερός.

Η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης δήλωσε σήμερα ότι ο βασικός πληθωρισμός τον Ιούνιο αυξήθηκε στο 4,4% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, από 3,6% τον Μάιο και υψηλότερα από το 4,2% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές