Με χαμηλότερο κόστος δανείζεται πλεον η Ελλάδα από την Ιταλία, καθώς η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από αυτή του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία σε συνδυασμό με τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγήσουν την απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου το 3,35%. Από την άλλη πλευρά η εξαγγελία της ΕΚΤ για τη δημιουργία του νέου μηχανισμού προστασίας των ομολόγων, συνέβαλε στην υποχώρηση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου στο 3,04%.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα για τα ομόλογα μετά και την επι τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία είναι πιο ευνοικό, καθώς οι επενδυτές στέφονται σε αυτά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι ενδεικτικό ότι η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα κάτω από το 1%.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Προχώρησε στην τρίτη επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία το 2022 και 2023

Μαύρα μαντάτα από το ΔΝΤ

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το παγκόσμιο ΑΕΠ τόσο για φέτος (στο 2,6%) όσο και για το 2023 (2%) κάνοντας λόγο ζοφερές προοπτικές.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 108 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 62 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,05% από 3,08% έναντι 0,92 του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,13% από 2% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,02128 δολ. από το επίπεδο των 1,022 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0124 δολ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές